Правозахисні заходи

Переможці Всеукраїнського конкурсу карикатур

 

У Будинку кіно в рамках фестивалю Docudays UA відбулась церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу карикатур. Цьогоріч захід присвячений проблемам зі свободою слова, мирних зібрань та асоціацій в Україні.

 

У конкурсі взяли участь 278 малюнків, серед яких жюрі обрало чотирьох переможців. Їх автори отримали від організаторів грошові премії. Ними стали:


1 місце: Дмитро Скаженик (м. Маріуполь)

2 місце: Віктор Савілов (м. Донецьк)

3 місце: Іван Дутка (м. Калуш) та Леонід Сторожук (м. Харків)


Заохочувальні призи отримали:

Артюх Юрій (м. Київ), Вознюк Василь (м. Житомир), Дубовський Олександр (м. Дніпропетровськ), Маєвський Михайло (м. Кіровоград), Манастирський Олександр (м. Київ), Кустовський Олексій (м. Вишневе Київська обл.), Кузнецов Даніїл (м. Біла Церква), Шевченко Вадим (м. Київ), Цуранова Олена (м. Київ).


Спеціальний приз від Асоціації карикатуристів: Адамович Володимир (м. Херсон)


Спеціальна відзнака від партнерства «Новий громадянин»: Михайло Маєвський (м. Кіровоград)


До журі конурсу увійшли: Заліщук Світлана (координатор громадської ініціативи «Новий


Громадянин», м. Київ), Луканов Юрій (Голова комітету Київської незалежної медіапрофспілки), Мазур Тетяна (менеджер«Міжнародна амністія в Україні», м. Київ), Сюмар Вікторія (виконавчий директор Інституту масової інформації, м. Київ), Яворський Володимир (виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини, м. Київ, Голова журі).


Малюнки-переможці дивіться тут http://www.helsinki.org.ua/index.php?id=1300976873

 

 

Якщо об тебе витирають ноги, схоже тебе вважають килимком

 

27 березня  о 12.00 в Синій залі Будинку кіно відбудеться прем’єра короткометражного фільму «Килимок»  українського режисера Андрія Роханського.

 
Події, які висвітлює режисер, відбуваються в Харкові. У цій історії йдеться про звичайну людину, життя якої змінюється за один день і назад вороття вже немає. Режисер попереджає, картина не для людей зі слабкими нервами. Дивіться фільм і пам’ятайте -  вони поруч! І вже розпочали полювання. Можливо на тебе, а може під загрозою твої близькі. Фільм базується на реальних подіях.

 

Після перегляду - дискусія про тортури в міліції за участі координатора програм Харківської правозахисної групи Андрія Діденка.

 


Майстер-клас «Як убезпечитися від протиправних дій міліції»

 

Правозахисники стверджують, що в 2010 році кількість постраждалих від незаконного насильства в міліції склало 780-790 тисяч (у 2009 році — 604 тис.). Фактично сьогодні склалася ситуація, коли жертвою людей у формі може стати кожен. Що робити, коли вас затримали міліціонери? Як захиститися від незаконних дій правоохоронних органів?
Про це можна дізнатись на майстер-класі відомих правозахисників. Його проведуть голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини Аркадій Бущенко та  голова ГО «Черкаський центр моніторингу дотримання прав людини» Володимир Батчаєв.

 

Курс практичного самозахисту відбудеться 26 березня. Початок об 11.00. Дислокація: Блакитна вітальня Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6).

 

Вхід вільний

 

 

Україна очима карикатуристів

 

26 березня о 12. 00 в Будинку кіно в рамках Docudays UA відбудеться церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу карикатур. Цього року конкурс присвячений проблемам зі свободою слова, мирних зібрань та асоціацій в Україні.

 
Виставка карикатур-переможців триватиме з 26 до 30 березня протягом роботи фестивалю. На виставці будуть розміщені 100 найкращих робіт українських майстрів карикатури. Всього у конкурсі взяли участь 278 малюнків практично з усіх регіонів України. Роботи переможців шукайте на сайті http://helsinki.org.ua/caricature/

 

Засновниками та організаторами конкурсу є Українська Гельсінська спілка з прав людини (УГСПЛ) та Асоціація карикатуристів України.
Захід проводиться за фінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».