Арабська весна

Революціонер із примусу

Рік
2012
Країна
Велика Британія
Тривалість
69’
Режисер/-ка
Шон МакАллістер

«Революціонер із примусу» – це портрет Ємену часів початку революції. Режисер дивиться на світ очима Каїса, який сумнівається в доцільності таких перетворень, розмірковуючи про втрати, гнів та надію, що стали незмінними супутниками революційних змін. У цій документальній стрічці, зйомки якої велися цілий рік, відображена напруга, що висіла в повітрі вже за три місяці до початку заворушень у Ємені. Люди виступили на знак протесту проти диктатури Алі Абдулли Салеха, яка тривала три роки. На роль головного персонажа режисер Шон МакАллістер обрав напозір скромного Каїса, котрий виявився справжнім героєм. Він не з чуток знає про події, що розгортаються довкола і саме завдяки цьому стають зрозумілішими й ближчими для глядача.

Виробництво та дистрибуція
Tenfoot Films Ltd, 87 Athlone Road, SW2 2DU London, UK, +44 7800558256, [email protected] / [email protected], www.seanmcallister.com
Нагороди
2012 – спеціальний приз журі на Міжнародному арт-хаусному кінофестивалі в Батумі; приз глядацьких симпатій на EBS МДКФ; Берлінале МКФ; Hot Docs МДКФ; IDFA; Шеффілдський МКФ; Traverse City КФ
Режисер/-ка
Шон МакАллістер
Шон МакАллістер народився в Кінгстоні-апон-Халлі в Англії 1965 року. У шістнадцять років він покинув школу, працював на кількох фабриках на півночі країни й незабаром вступив до Національної школи кіно та телебачення у Біконсфілді, яку закінчив 1996 року. Здобув кілька нагород за свої телевізійні документальні фільми і 2000 року заснував власну продюсерську компанію Tenfoot Films.
Вибрана фільмографія
Працюючи на ворога (1997), Охоронці (1998), Осілі (2000), Янгол з Хала (2001), Лібераче з Багдада (2008), Японія: історія любові та ненависті (2008), Революціонер із примусу (2012)
Синя зала
Будинок кіно
вул. Саксаганського, 6
Зустріч із продюсером
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Завтра було краще
Арабська весна
Завтра було краще
Рік
2012
Країна
Туніс
Режисер/-ка
Хінде Бужемаа
Тривалість
74’
Арабська весна
Назад на площу
Арабська весна
Назад на площу
Рік
2012
Країна
Норвегія, Канада
Режисер/-ка
Петр Льом
Тривалість
83’
Арабська весна