Ай Вейвей: Ні про що не шкодуй

Рік
2012
Країна
США
Тривалість
91’
Режисер/-ка
Елісон Клеймен
«Ай Вейвей: Ні про що не шкодуй» – це перша повнометражна стрічка про славетного китайського художника й активіста. Останніми роками Ай Вейвей привертав увагу міжнародної спільноти не лише завдяки своїм амбіційним творчим роботам, а й завдяки політичним провокаціям. У фільмі «Ай Вейвей: Ні про що не шкодуй» досліджується поєднання творчості та активізму крізь призму життя найвидатнішого китайського художника сучасності. З 2008 до 2010 року журналістка і режисерка Елісон Клеймен жила в Пекіні. Їй вдалося отримати безпрецедентний доступ до Ай Вейвея. Клеймен знімала його під час роботи і підготовки до великих музейних виставок, фільмувала родинні сцени та щодалі відвертіші зіткнення з китайською владою. Портрет художника авторства Клеймен є водночас непересічним дослідженням сучасного Китаю.
Виробництво
Alison Klayman, Adam Schlesinger
Нагороди
2012 – спеціальна відзнака журі, Sundance КФ; фільм-відкриття, Hot Docs МКФ; Берлінале; номінація на Golden Satellite в категорії «Найкращий документальний фільм»; 2013 – номінація на Cinema Eye Honors у категорії «Найкращий повнометражний дебют (режисура і виробництво)»
Режисер/-ка
Елісон Клеймен
Елісон Клеймен народилася 1984 року у Філадельфії (США). 2006 року вона закінчила Університет Брауна, після чого чотири роки прожила в Китаї, де займалася виробництвом радіо- і телепрограм для міжнародних і місцевих каналів. «Ай Вейвей: Ні про що не шкодуй» – це дебют Клеймен як режисера, продюсера і оператора. 2011 року вона стала Sundance Documentary Fellow і потрапила до переліку «25 нових облич незалежного кіно» за версією журналу Filmmaker Magazine.
Велика зала
Кінопанорама
вул. Шота Руставелі, 19
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Це не фільм
DOCU/АРТ
Це не фільм
Рік
2011
Країна
Іран
Режисер(к)и
Джафар Панахі, Моджтаба Міртахмасб
Тривалість
75’
DOCU/АРТ
Діти води
DOCU/АРТ
Діти води
Рік
2011
Країна
Нідерланди
Режисер/-ка
Альона ван дер Хорст
Тривалість
75’
DOCU/АРТ