Фільми Docudays UA на «Франко.Місії»

22 липня 2013

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA спільно з найбільшою у світі правозахисною організацією Amnesty International представляє програму кінопоказів на Міжнародному фестивалі мистецтв «Франко.Місія», що він проходить на Львівщині від 19 до 28 липня.

 

26 липня учасники фестивалю зможуть переглянути фільми Романа Бондарчука «Нові герої» та «Ромська мрія», 27 липня – «Правосуддя для Сєрґєя» режисерів Ганса Германса і Мартіна Маат, який здобув головний приз правозахисного конкурсу Docudays UA 2011 року. Покази проходитимуть на Літературно-театральній сцені, початок о 22 годині.

 

«Франко.Місія» постала з об'єднання двох великих фестивалів «Fort.Missia» та «Франко Фест», які вирішили упродовж десяти днів створити масштабний і різножанровий мистецький рух. На фестивалі  виступають музичні гурти та проекти з України, Грузії, Канади, США, Польщі, Німеччини, Чехії, Сербії, Азербайджану та інших країн. На заходи літературної та мистецької програми завітає велика кількість письменників-учасників, а перфоманси, спеціальні події, ленд-арт об'єкти будуть творити кілька десятків митців з різних міст України та з-за кордону. Куратор візуальної частини фестивалю – знаний митець, арт-директор галереї «Дзиґа», Влодко Кауфман.

 

Активісти організації Amnesty International в Україні проводять низку правозахисних акцій на «Франко.Місії», зокрема, збирають підписи під петицією в рамках кампанії «Зупинимо тортури в Україні», організовують воркшопи та тренінги на теми прав людини.

 

Вхід на всі заходи фестивалю – безкоштовний.  Докладніше: http://www.f-missia.com

 

 

Ромська мрія, реж. Роман Бондарчук, Україна, 2012, 22хв.  


Чотири історії про мешканців таборів Закарпаття. Дениса, Мирослава, Діану та Ренату вважають успішними в ромському середовищі, тож вони прагнуть бути взірцями. Цикл «Ромська мрія» – це дослідження українськими документалістами проблем ромів Закарпатської області.

 

 

Нові герої, реж. Роман Бондарчук, Україна, 2011, 30 хв.

 

Нові герої – це три документальних фільми-портрети звичайних українців. У кожного з них своя історія, проте є й спільне – їхня боротьба з несправедливістю у країні сьогодні. Пересічна людина часто ізольована від інформації про наявні правові можливості, що можуть допомогти їй покращити умови свого життя – започаткувати бізнес, сприяти об’єднанню громади у захисті комунальної власності, а також їхніх прав та інтересів. Ці три розповіді про те, що перемогти несправедливість – можливо, якщо докласти зусиль, не боятися та не ламатися під тиском обставин. Про те, як звичайні люди з глибинок Сходу та Півдня України не дозволили системі загнати себе у безвихідь.

 

Фільми «Ромська мрія» та «Нові герої» створені за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках реалізації ініціативи «Посилення правових можливостей бідних верств населення».

 

 

Правосуддя для Сєрґєя, реж. Ганс Германс, Мартін Маат, Нідерланди, 2010, 62 хв. 

 

Вражаюча  історія Сєрґєя Маґнітського, російського юриста, який помер у листопаді 2009-го у 37 років унаслідок тортур у слідчому ізоляторі Москви, так і не дочекавшись суду. Його загибель викликала обурення світової спільноти, але в самій Росії корумповані чиновники, винуватці трагедії, не були й не будуть притягнуті до відповідальності. Через рік після смерті Сєрґєя Маґнітського фільм розповідає про чоловіка, який заплатив найвищу ціну, намагаючись викрити всеохопну корупцію, в лабетах якої опинилась Росія. Зараз сім’я і друзі Сєрґєя вперше згодилися говорити на камеру, аби розповісти історію пересічного громадянина, який наважився протистояти корупції на найвищому рівні. 


21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного…
Новини
01 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного з війною
Новини
01 березня 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майдан…
Новини
29 лютого 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майданчика на Docudays UA
Новини
29 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євром…
Новини
19 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж»
Новини
19 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024