DOCU/СПРОТИВ

Бахрейн: Заборонена країна

Рік
2012
Країна
Франція
Тривалість
52’
Режисер/-ка
Стефані Ламорре

Бахрейн, забута країна арабської весни, – розташована в Перській затоці невелика монархія з населенням 600 тисяч осіб. Її громадяни повстали одночасно з сирійцями, єгиптянами й тунісцями у лютому 2011 року, вимагаючи базових цінностей – демократії, свободи й честі. Світ не помітив повстання жителів Бахрейну, бо їхня країна вважається багатим і розвиненим союзником Заходу. Більше того, країна закрита для журналістів, тому не було можливості висвітлювати тамтешні події. Стефані Ляморре спромоглася проникнути туди як туристка, її камера зафіксувала криваве повстання. Під час демонстрацій загинуло понад 70 протестувальників – в тюрмах або в селищах під час поліцейських рейдів. Лікарка, що допомагала пораненим повстанцям, була засуджена до 15 років ув‘язнення. Все це різко контрастує з новісінькими торговими центрами, що споруджуються по всій країні.

Виробництво
Prémieres Lignes Télévision, Luc Hermann, 10, rue Nicolas Appert, Paris, France, +33 01 55 28 93 50, [email protected], www.pltv.fr
Дистриб'юція:
Arte G.E.I.E, 4, Quai du Chanoine Winterer, Strasbourg, +33 03 88 14 22 2, [email protected], sales.arte.tv
Режисер/-ка
Стефані Ламорре

Стефані Ламорре – французький документаліст, працює в різних країнах як незалежний продюсер, сценарист, режисер. Зняла низку різноманітних робіт для французького телебачення. Самотужки їздила до Іраку, багатьох країн Африки, Південної й Центральної Америки і знімала документальні фільми на різні теми – від сучасного рабства до нелегальної імміграції.

Вибрана фільмографія

Цитадель Європа (2003), Довга подорож (2009), Лос-Анджелес: жіночі банди (2011), Бахрейн: Заборонена країна (2012)

Синя зала
Будинок кіно
вул. Саксаганського, 6
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Демонстрація
DOCU/СПРОТИВ
Демонстрація
Рік
2013
Країна
Росія, Іспанія
Режисер/-ка
Віктор Коссаковський
Тривалість
70’
DOCU/СПРОТИВ
Щоденне повстання
DOCU/СПРОТИВ
Щоденне повстання
Рік
2013
Країна
Австрія, Швейцарія
Режисер(к)и
Араш Т. Ріахі , Арман Т. Ріахі
Тривалість
115’
DOCU/СПРОТИВ