DocWorks оголошує фіналістів

28 квітня 2016

Оголошуємо шість команд, які візьмуть участь у новій міжнародній програмі для молодих документалістів DocWorks: UA/UK. Це особливий тренінг, який допоможе режисерам та продюсерам збудувати історію свого фільму й зрозуміти, що таке справжня індустрія кіно.

 

Усього для участі в цій програмі надійшла 61-а заявка, 40 з них – українські документальні проекти. Куратори програми відібрали по три кращих проекти з України та Великої Британії.

 

1. «Вірність проти правди в Україні», режисер Едвард Ковлі та продюсер Кріс Бівен.

Лоґлайн фільму: Україна є однією з найкорумпованіших країн у світі, це фільм про боротьбу з шахрайством, без якого багато хто не уявляє свого життя.

 

2. «(Н)ОСТАЛЬГІЯ: Принади руїн», режисерка Вікі Торнтон та продюсерка Маріон Ґут.

Лоґлайн фільму: Три дуже різні погляди на віддалене шахтарське містечко, що перетворюється з комуністичної утопії на туристричний магніт на краю світу.

 

3. «Повернення», режисер Саймон Гіпкінс та продюсер Домінік Гіпкінс.

Лоґлайн фільму: Подорож доньки через розділену війною Україну задля порятунку її матері.

 

4. «UNDERWATER», режисерка Оксана Казьміна та продюсер Льоша Чащин.

Лоґлайн фільму: В пошуках перлин, безстрашна Ама пірнає на глибину 25 метрів без будь-якого спорядження. «UNDERWATER» – це історія про людей, що не бояться самотужки занурюватися в свої глибини.

 

5. «Панорама», режисер Юрій Шилов та продюсер Сашко Чубко.

Лоґлайн фільму: Історія кіномеханіка, що 44 роки працював у найстарішому київському кінотеатрі, та його спроби призвичаїтися до життя на пенсії.

 

6. «Великий прискорювач», режисер Олексій Радинський та продюсерка Люба Кнорозок.

Лоґлайн фільму: Якщо свідомо ввести брехню в комп’ютер, він її примножить і все піде шкереберть.

 

Протягом двох наступних днів з усіма відібраними фіналістами сконтактує координатор проекту, щоб погодити деталі участі в першому семінарі, який відбудеться в Шефілді 8-10 червня 2016 року.

 

Також із цими командами відтепер працюватимуть знані європейські тренери. Нині представляємо вам чотирьох перших тьюторів.

 

У доробку антрополога та документаліста Андре Сінгера близько ста продюсерських проектів, серед яких є й номінанти на Оскар, і призери відомих міжнародних фестивалів. Зокрема, він є продюсером таких світових документальних хітів, як «Акт вбивста» та «Погляд тиші» режисера Джошуа Оппенгаймера. Його останній фільм як режисера «Наступить ніч» здобув британську нагороду «Royal Television Society award for History». Окрім цього, очолює Королівський Антропологічний інститут Великобританії та Ірландії.

 

Сербський режисер-документаліст Боріс Мітіч працює в межах вигаданих ним самим жанрів, а саме: «циганський Шалений Макс», «сатиричне веріте», «спагеті істерн». У власних фільмах він показує Сербію іронічно та критично. Мітіч працював також як журналіст, доки не придбав камеру й не зняв свій перший фільм «Краля Діана», використавши домашній комп’ютер для монтажу й обробки зображення. Його роботи були показані більш ніж на 150 міжнародних фестивалях.

 

Аудрюс Стоніс створив близько 20-ти фільмів як незалежний режисер та продюсер. Лауреат численних міжнародних нагород у галузі кіно, зокрема, призу глядацьких симпатій у Ніоні, гран-прі в Спліті, відзнак на фестивалях у Борнхольмі, Нойбранденбурзі, Більбао, Флоренції, Обергаузені та Сан-Франциско. Викладав документальне кіно в Європейському кіноколеджі в Данії, а також виступав з лекціями в інститутах у Індії, Іспанії, Японії та США. Є учасником Європейської мережі документального кіно та Європейської кіноакадемії.

 

Юля Сердюкова прийшла до кіновиробництва з документальної фотографії. Останні п'ять років вона займається продюсуванням документальних фільмів. 2010 року заснувала незалежну продюсерську компанію разом з Олександром Течинським Honest Fish Documentary Stories. Зокрема, їхнього виробництва стрічка «Все палає», відзначена міжнародними фестивалями. З 2013-го року Юля Сердюкова також працює на фестивалі Docudays UA.

 

Нова програма для документалістів-початківців DocWorks: UA/UK започаткована Британською Радою в УкраїніSheffield Doc/Fest та Docudays UA. Деталі – за посиланням.The British Council in Ukraine, Sheffield Doc/Fest and Docudays UA have come together to deliver a three-stage feature documentary training and mentorship programme - DocWorks: UA/UK.

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
DOCU/АРТ: пам’ятати невідоме — страшно, але смішно, але який жах
Огляд програми
22 квітня 2024
DOCU/АРТ: пам’ятати невідоме — страшно, але смішно, але який жах
Огляд програми
22 квітня 2024
DOCU/КОРОТКО: 15 кіноісторій із 10 країн світу
Огляд програми
18 квітня 2024
DOCU/КОРОТКО: 15 кіноісторій із 10 країн світу
Огляд програми
18 квітня 2024
Громадські організації та медіа cформують події RIGHTS NOW! під час 2…
Новини
16 квітня 2024
Громадські організації та медіа cформують події RIGHTS NOW! під час 21 Docudays UA
Новини
16 квітня 2024
RAW DOC. Відкриваємо прийом заявок!
DOCU/ПРО
10 квітня 2024
RAW DOC. Відкриваємо прийом заявок!
DOCU/ПРО
10 квітня 2024
Відкриваємо набір волонтерів/-ок на Docudays UA-2024
Новини
08 квітня 2024
Відкриваємо набір волонтерів/-ок на Docudays UA-2024
Новини
08 квітня 2024
ГО «Докудейз» розпочинає новий інституційний проєкт
Новини
04 квітня 2024
ГО «Докудейз» розпочинає новий інституційний проєкт
Новини
04 квітня 2024
Знайомтесь із журі RIGHTS NOW!-2024
Новини
01 квітня 2024
Знайомтесь із журі RIGHTS NOW!-2024
Новини
01 квітня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024