27 березня: що варто відвідати цього дня

26 березня 2017

Фестивальний день на Docudays UA традиційно розпочнеться з ранкової кави з режисерами та правозахисниками. Щодня, починаючи з 26-го березня, режисери, чиї фільми були показані напередодні в конкурсах DOCU/ПРАВА, DOCU/ЖИТТЯ, DOCU/КОРОТКО та DOCU/УКРАЇНА, а також учасники правозахисної програми RIGHTS NOW! спілкуватимуться з глядачами в неформальній обстановці на третьому поверсі Будинку кіно. Окрім цього, у програмі Docudays UA відбуватиметься чимало цікавих позаконкурсних показів, майстер-класів та зустрічей із гостями фестивалю. Отже, коротко про найцікавіше.

 

#HumanRightsTalk

Будинок кіно | Другий поверх | 11:30


Тема розмови цього ранку - робота правозахисників під час протестних акцій в Білорусі. Про роботу правозахисників під час протестів у Білорусі та значення міжнародної солідарності на  #HumanRightsTalk розкажуть: Паліна Бродік, білоруська активістка, Тетяна Гацура-Яворська, білоруська правозахисниця та Юлія Архипова, керівниця проекту EmigRussia.org. Модерує Тетяна Печончик, Центр інформації про права людини.

 

Індустріальна секція DOCU/PRO. Доступ до міжнародного ринку. Презентація індустріальних можливостей фестивалю DOK Leipzig від Бріджит О’Шіа

Будинок кіно | Другий поверх | 12:00

 

DOK Leipzig – одне з найбільших місць перетину східного та західного ринків. Бріджид О’Шіа, голова Програми індустрії фестивалю DOK, регулярно проводить воркшопи на теми європейського співфінансування, культурного менеджменту та фестивальних стратегій у таких регіонах, як Північна Америка та Східна Європа. Мова йтиме про те, які можливості, доступні на фестивалі DOK, і про досвід роботи на міжнародному ринку.

 

Перезавантаження міста через реновацію постіндустріальних зон

Будинок кіно | Біла зала | 17:00

 

Правозахисна програма RIGHTS NOW! запрошує на дискусію із засновником платформ «Тепле Місто» та «Промприлад» Юрієм Філюком (Івано-Франківськ). Як реновація промислових зон сприяє зеленій трансформації міської інфраструктури та поширенню зеленого способу життя через низову активність й партисипацію мешканців та мешканок міста? Чи можуть випадки «Теплого Міста» та «Промприладу» слугувати моделлю для трансфомації схожих зон у решті міст країни? Модерує розмову Юлія Попова, координаторка програми «Сприяння демократії» представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні.

 

Шторм

Кінотеатр «Київ» | Синя зала | 17:00

 

Представлена в програмі DOCU/ХІТИ стрічка «Шторм» Татьяни Уесо – емоційна подорож жінок – жертв корупції та криміналітету в Мексиці. Такі жертви з народу тут звуться «pagadores» – «платники». Молода мама пригадує подорож крізь пекло: невинну, її позбавляють свободи та передають до рук злочинних картелів, перед якими вона нібито мусить «замолювати свої гріхи». Водночас це ще й історія працівниці цирку, юну дочку якої так само викрадено. Глядачі лише чують голоси оповідачок, та не бачать їх. Натомість на екрані пронизливо красиве роуд-муві: 2000 кілометрів автобусом від Матамороса до Канкуна показують країну, покреслену невидимими кордонами громадянської війни.

 

Audience Emancipated. Боротьба за кінотеатр «Емек»

Будинок кіно | Синя зала | 18:00

 

Фільм презентує історію протестів проти знесення історичної будівлі кінотеатру в Стамбулі – легендарного місця для багатьох кінематографістів і мешканців району Бейоглу. Це боротьба проти комерціалізації публічного простору й проти того, як його привласнює великий капітал. Після показу відбудеться дискусія «Заклади культури – суспільне благо чи арена боротьби громад та бізнесу?».

 

Жінка і льодовик

Кінотеатр «Київ» | Синя зала | 19:00

 

«Жінка і льодовик», презентований у програмі МАЙСТРИ, – нова робота литовського режисера Аудрюса Стоніса. Тут крижані скелі, музика, вітер, обличчя жінки та водоспад більш промовисті за будь-які слова. Свого часу його «Земля сліпих» стала найкращим фільмом року й здобула «Фелікса» – нагороду Європейської кіноакадемії. Протягом останніх двадцяти років Аудрюс Стоніс як незалежний кінорежисер і продюсер створив близько двох десятків картин.

 

Демон скорботи

Будинок кіно | Червона зала | 19:00

 

Центральна кінопрограма Docudays UA ЧОТИРИ ГРАДУСИ презентує фільм китайського режисера й митця Жао Ліанґа, який став свідком суперечливих зрушень, пов’язаних з агресивною сучасною економікою. Спостерігаючи за життям працівників шахт і кар'єрів, як за дантівським пеклом, він досліджує соціальні структури в індустрійних провінціях Монголії.

 

Чільне зображення - «Демон скорботи» (реж. Жао Ліанґ)

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного…
Новини
01 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного з війною
Новини
01 березня 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майдан…
Новини
29 лютого 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майданчика на Docudays UA
Новини
29 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євром…
Новини
19 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж»
Новини
19 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024