Оголошуємо журі Instagram-конкурсу #eсоokо

18 січня 2017

Чому конкурс Instagram-фото #eсоokо важливий у контексті екологічних проблем в Україні? На це запитання відповідають членкині відбіркового журі.

 

Прийом заявок на фестивальний конкурс #eсоokо триває. Раді повідомити, що дедлайн робіт продовжено до 28 лютого 2017 року. Також знайомтеся із журі конкурсу. Дві експертки відберуть кращі роботи, які покажуть у рамках виставки на Docudays UA-2017.

 

Юлія Сердюкова

Фотографка, продюсерка документального кіно

 

Юлія прийшла в документальне кіно зі світу фотографії. Як фоторепортерка висвітлювала події на Майдані та пізніше на сході України для німецької газети Frankfurter Allgemeine Zeitung. Протягом останніх п’яти років продюсує документальні фільми, серед яких стрічка «Все палає» (режисерів Олександра Течинського, Олексія Солодунова та Дмитра Стойкова), що була визнана «найкращим східноєвропейським документальним фільмом 2014 року» на фестивалі DOK Leipzig та ввійшла до лонґ-лісту Європейської кіноакадемії. Із 2013 року Юлія також працює на фестивалі Docudays UA.

 

«Майже сто років назад, із винайденням компактної 35-міліметрової камери, фотографія стала потужним інструментом візуального пізнання світу. У сучасності, коли соціальні мережі трансформують обличчя медіа-комунікацій семимильними кроками, фотографія стала ще доступнішою та важливішою як інструмент активізму. Сьогодні менш важливо, як саме зроблена «картинка», а радше в якому контексті та якими каналами вона розповсюджується. Конкурс #ecooko – це насамперед змагання активістських висловлювань про екологію в Україні, де сильна візуальна складова вітається, але не є самодостатньою». 

 

Ірина Галюк

Кліматична активістка, ГО «Українська молодіжна кліматична асоціація»

 

Ірина працює в громадській організації над розвитком кліматичного руху в Україні. Вона залишила роботу у сфері науки й переїхала в Київ задля просування ідеї створення кліматичної стратегії міста, зараз очолює громадську організацію «Українська молодіжна кліматична асоціація». Була учасницею делегації від української громадськості на 21-й Конференції ООН з питань змін клімату в Парижі, брала участь в акціях протесту проти вугледобувної промисловості в Зх. Німеччині, долучалася до розробки стратегічних завдань задля участі громадськості у впровадженні Цілей сталого розвитку (Колумбія, 2016 року).

 

«Зміни клімату є однією з найкритичніших проблем, з якими коли-небудь стикалося людство, і потребує швидкого вирішення. Сьогодні ми вже говоримо про наслідки змін клімату в Україні й світі та потребі в адаптації до них. Учені запевняють, якщо ми не встигнемо перейти до 2050 р на 100% відновних джерел енергії, то відбудуться неповоротні катастрофічні зміни, які становитимуть загрозу для життя всього живого на планеті. Це є закликом до глобальної мобілізації й повного переосмислення особистого впливу на довкілля. Конкурс #ecooko є чудовою ініціативою. Упевнена, що нове нестандартне бачення фотографа (-ки) може спонукати до глибшого розуміння взаємозв'язків людини й природи. Вірю в силу фотографії й потенціал українського суспільства».  

 

Конкурс #ecоokо, який організовує наш фестиваль, прагне привернути увагу активних громадян та громадянок України не лише до загальної проблеми змін клімату, а й до конкретніших негативних впливів людської діяльності на навколишнє середовище. Тому заохочуємо до участі в конкурсі. Публікуйте на Instagram-платформу із хештегами #eсоokо та #DocudaysUA роботи (фотографія та супровідний текст), що документують шкідливий вплив людської діяльності на довкілля в Україні та/або показують шляхи вирішення екологічних проблем.

 

Більше про завдання й умови конкурсу читайте за посиланням.

 

Конкурс організований за підтримки Представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні. Партнери конкурсу: ГO «Українська молодіжна кліматична асоціація».


На фото робота Катарини Хесс у рамках проекту #EveryDayClimateChange. На фото зображений смог у китайській провінції Хебей, де оголошене «червоне попередження» через найвищий рівень забруднення, який був коли-небудь зафіксований

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
DOCU/КОРОТКО: 15 кіноісторій із 10 країн світу
Огляд програми
18 квітня 2024
DOCU/КОРОТКО: 15 кіноісторій із 10 країн світу
Огляд програми
18 квітня 2024
Громадські організації та медіа організують події RIGHTS NOW! під час…
Новини
16 квітня 2024
Громадські організації та медіа організують події RIGHTS NOW! під час 21 Docudays UA
Новини
16 квітня 2024
RAW DOC. Відкриваємо прийом заявок!
DOCU/ПРО
10 квітня 2024
RAW DOC. Відкриваємо прийом заявок!
DOCU/ПРО
10 квітня 2024
Відкриваємо набір волонтерів/-ок на Docudays UA-2024
Новини
08 квітня 2024
Відкриваємо набір волонтерів/-ок на Docudays UA-2024
Новини
08 квітня 2024
ГО «Докудейз» розпочинає новий інституційний проєкт
Новини
04 квітня 2024
ГО «Докудейз» розпочинає новий інституційний проєкт
Новини
04 квітня 2024
Знайомтесь із журі RIGHTS NOW!-2024
Новини
01 квітня 2024
Знайомтесь із журі RIGHTS NOW!-2024
Новини
01 квітня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024