The Yes Men: Згодні бунтують

Рік
2014
Країна
США
Тривалість
91’
Режисер(к)и
Лора Нікс, The Yes Men

Протягом двох десятиліть The Yes Men створювали ефектні містифікації у ЗМІ, аби викривати злочини корпорацій. Нині ж ці веселі активісти стоять на порозі середнього віку, і їм нелегко вдається зберігати ентузіазм у боротьбі проти зміни клімату. Чи вдасться їм зібратися й узяти себе в руки, перш ніж розтануть полярні льодовики?

Виробництво
AUM Films, First Spark Media
Дистриб'юція:
Cinephil, Tel.: +972 54 496 1114, Philippa Kowarsky, [email protected], www.cinephil.co.il
Режисер/-ка
Лора Нікс

Лора Нікс стала режисеркою документального фільму «Світло в її очах» про сирійську школу Корану для жінок. Прем’єрний показ цього фільму відбувся на Міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі у 2011 році, була показана у рамках передачі POV від служби телемовлення PBS, а також гастролювала по світу разом із програмою Film Forward кінофестивалю «Санденс». До її повнометражних режисерських робіт також належить художній фільм «Політика хутра», який отримав широке визнання критиків, був показаний на більш ніж 70 фестивалях по всьому світу та здобув численні нагороди, серед яких гран-прі журі на фестивалі Outfest, а також повнометражний документальний фільм «Подобається вам це чи ні: історія Гедвіґи» для кіностудії New Line Cinema. Нікс була співавторкою сценарію номінованого на «Еммі» документального фільму PBS під назвою «Каліфорнійський стан душі: спадщина Пета Брауна» про колишнього губернатора штату. Її документальні телероботи виходили на HBO, IFC, Planet Green та History Channel.

Вибрана фільмографія

Вибране: «Політика хутра» (2002), «The Yes Men: Згодні бунтують» (2014)

Режисер/-ка
The Yes Men

The Yes Men грають роль корпоративних злочинців великого масштабу, щоб привернути увагу до своїх злочинів проти людства та довкілля. Їхні обурливі сатиричні інтервенції на бізнес-заходах, в інтернеті, на телебаченні та на вулицях лягли в основу двох документальних фільмів – «The Yes Men» та «The Yes Men рятують світ», які здобули багато нагород та стали фаворитами на фестивалях у Торонто, Берліні, фестивалі South by Southwest та інших. Їхні роботи були показані на бієнале Вітні, Венеціанському бієнале, ARS Electronica та інших мистецьких виставках. Вони отримали числені нагороди, серед яких премія імені Ліонор Аннерберґ у сфері мистецтва та суспільних змін від Creative Time, нагорода імені Ґрієрсона за документальне кіно, приз глядацьких симпатій у програмі «Панорама» на Берлінале, Ґран-прі журі на кінофестивалі Асоціації ООН, нагорода за найкращий документальний фільм на фестивалі комедійних мистецтв HBO, а також приз глядацьких симпатій на Міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі. Вони є авторами кількох книг та багатьох статей і проводять лекції в різних країнах на тему мистецтва та суспільних змін.

Вибрана фільмографія

Вибране: «The Yes Men» (2003), «The Yes Men рятують світ» (2009)

Червона зала
Будинок кіно
вул. Саксаганського, 6
Зустріч зі спеціальним гостем
Синя зала
Будинок кіно
вул. Саксаганського, 6
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024