НЕОНЕРІВНІСТЬ

Дівчата «Золотого світанку»

Рік
2017
Країна
Норвегія, Данія, Фінляндія
Тривалість
93’
Режисер/-ка
Ховард Бюстнес

«Що сталося з Грецією?», – вголос цікавиться режисер Ховард Бюстнес на початку цього бентежного документального фільму. Поки члени неонацистської партії «Золотий світанок» сидять у тюрмі за звинуваченнями в очолюванні кримінальної організації, їхні доньки, дружини та матері готуються взяти на себе лідерство і зберегти становище «Золотого світанку» як п’ятої за величиною партії у Греції на наступних виборах. Під час цих виборів та судових слухань норвезька знімальна група несподівано отримує доступ до таємних покоїв і сімейного життя членів однієї з найбільш сумнозвісних націоналістичних партій Європи, розкриваючи світогляд, цінності та характери людей, що перебувають на передовій сучасного націоналізму.

Творча команда:
Режисерська робота: Ховард Бюстнес
Продюсування: Крістіан Фальх
Операторська робота: Ларс Скрее, Віґґо Кнудсен
Монтаж: Андерс Тейґен
Звук: Хокон Ламметун
Виробництво та дистрибуція
Faction Film, Christian Falch, +4790865219, [email protected]
Режисер/-ка
Ховард Бюстнес

Ховард Бюстнес народився в 1973 році. Цей режисер і продюсер є лауреатом численних нагород. Він закінчив Коледж кіно і телебачення в Ліллегаммері за спеціальністю «Телевізійний режисер», а також Норвезький університет наук і технологій у Трондгеймі. Його останні документальні фільми «Дві розлючені бабусі», «Фабрика здоров’я» та «Великий Джон» подорожували по кінотеатрах, телеканалах і фестивалях усього світу. Повнометражний документальний фільм «Великий Джон» здобув «норвезького “Оскара”» – нагороду «Аманда» за найкращий документальний фільм у прокаті. Крім того, він отримав нагороду за найкращий скандинавський документальний фільм на фестивалі Nordic Panorama, а також кілька інших нагород.

Вибрана фільмографія

Сон про гольф (2000), Великий Джон (2008), Фабрика здоров’я (2010), Дві розлючені бабусі (2013), Дівчата «Золотого світанку» (2017)

Червона зала
Кінотеатр «Україна»
вул. Архітектора Городецького, 5
Зустріч з продюсером
Демонструється мовою оригіналу з англійськими та українськими субтитрами
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
«Білий світ» очима Даліборека
НЕОНЕРІВНІСТЬ
«Білий світ» очима Даліборека
Рік
2017
Країна
Чехія, Словаччина, Великобританія
Режисер/-ка
Віт Клусак
Тривалість
107’
НЕОНЕРІВНІСТЬ
Відлюдна земля
НЕОНЕРІВНІСТЬ
Відлюдна земля
Рік
2017
Країна
Чилі, Нідерланди, Франція
Режисер/-ка
Тиціана Паніцца
Тривалість
107’
НЕОНЕРІВНІСТЬ