НЕОНЕРІВНІСТЬ

Відлюдна земля

Рік
2017
Країна
Чилі, Нідерланди, Франція
Тривалість
107’
Режисер/-ка
Тиціана Паніцца

Дослідники знайшли 32 документальні стрічки, зняті на острові Пасхи майже сто років тому. Вони містять зображення кам’яних скульптур острова – «моаї», – але практично не показують жителів острова, які стали жертвами жорстокої колонізації – до них ставилися, як до рабів і утримували під контролем понад 60 років. «Відлюдна земля» розповідає про те, як один із найкрасивіших туристичних куточків у світі колись був в’язницею, а також про сучасну тюрму на острові – невелике поселення, що охороняють місцеві жителі та чилійські тюремні охоронці, від яких не втік жоден в’язень.

Творча команда:
Режисерська робота: Тиціана Паніцца
Продюсування: Макарена Фернандес
Операторська робота: Пабло Вальдес
Монтаж: Коті Доносо, Тиціана Паніцца
Звук: Клаудіо Варґас
Виробництво та дистрибуція
Domestic Films, Macarena Fernández, +56992215935, [email protected]
Режисер/-ка
Тиціана Паніцца

Тиціана Паніцца народилася у Сантьяго, Чилі, у 1972 році. Здобула ступінь магістра за спеціальністю «Практики мистецтва і медіа» від Вестмінстерського університету та за спеціальністю «Режисерка документального кіно» від Міжнародної школи кіно й телебачення на Кубі. Створила низку трилогій експериментальних документальних фільмів. Співрежисерка повнометражного документального фільму «74 квадратні метри». Її роботи були включені, зокрема, до програм фестивалю Visions Du Réel, Туринського кінофестивалю, Європейського фестивалю медіамистецтва, Міжнародного кінофестивалю в Марселі, Міжнародного фестивалю незалежного кіно в Буенос-Айресі, Бієнале рухомих зображень. Вона була художницею-резиденткою Центру гуманітарних наук та мистецтв у Белладжо, а також «Проекту А» для художників в Антарктиці. Тиціана є авторкою книг «Йоріс Івенс у Чилі: документалістика між поезією та соціальною критикою», а також дослідження «Проект відновлення кіноспадщини острова Пасхи». Нині працює професоркою документалістики в Чилійському університеті.

Вибрана фільмографія

Люба нонно: кінолист (2005), Пошта: візуальний лист (2008), Насамкінець: останній лист (2013), Нестабільна земля (2014), Відлюдна земля (2017)

Червона зала
Кінотеатр «Україна»
вул. Архітектора Городецького, 5
Зустріч з режисеркою
Демонструється мовою оригіналу з англійськими та українськими субтитрами
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
«Білий світ» очима Даліборека
НЕОНЕРІВНІСТЬ
«Білий світ» очима Даліборека
Рік
2017
Країна
Чехія, Словаччина, Великобританія
Режисер/-ка
Віт Клусак
Тривалість
107’
НЕОНЕРІВНІСТЬ
Дівчата «Золотого світанку»
НЕОНЕРІВНІСТЬ
Дівчата «Золотого світанку»
Рік
2017
Країна
Норвегія, Данія, Фінляндія
Режисер/-ка
Ховард Бюстнес
Тривалість
93’
НЕОНЕРІВНІСТЬ