СВЯТА РІВНІСТЬ

Відхід

Рік
2017
Країна
США
Тривалість
87’
Режисер/-ка
Лана Вілсон

Іттецу Немото, колишній панк, а нині буддійський священнослужитель у Японії, обрав своєю професією допомогу схильним до самогубства людям: він допомагає їм знайти причини жити далі. Але ця робота відбирає у нього дедалі більше часу на родинне життя і дедалі більше здоров’я, адже він відмовляється проводити межу між собою і своїми пацієнтами. «Відхід» зображає Немото на перехресті, коли його дедалі сильніша схильність до саморуйнування ставить його перед тим самим питанням, яке його питають пацієнти: що робить життя вартим того, щоб жити?

Творча команда:
Режисерська робота: Лана Вілсон
Продюсування: Лана Вілсон
Операторська робота: Емілі Топпер
Монтаж: Девід Тіґ
Звук: Пол Су
Виробництво
Drifting Cloud Productions, Independent Television Service (ITVS) with funding provided by the Corporation for Public Broadcasting (CPB)
Дистриб'юція:
Dogwoof, Ana Vicente, [email protected]
Нагороди
2017 – кінофестиваль Tribeca; 2018 – номінація у категорії «Найкращий документальний фільм» в рамках Independent Spirit Awards
Режисер/-ка
Лана Вілсон

Лана Вілсон – режисерка та лауреатка премії Emmy, що мешкає у Нью-Йорку. У своєму першому фільмі «Після Тіллера» вона подивилася зсередини на життя чотирьох мереж клінік, які надають послуги аборту — тих мереж, на які націлено найбільше критики у країні. Фільм отримав схвальні відгуки преси за зворушливий і комплексний погляд на питання, яке є одним з основних предметів суперечок у сучасному суспільстві. Його показували на загальнодержавному каналі PBS у передачі POV. У 2015 фільм здобув нагороду Emmy за найкращий документальний фільм. Недавно Вілсон написала сценарій і спродюсувала «Викрадення» першу серію міні-серіалу «Я – бунтівник» на каналі National Geographic. Раніше Вілсон працювала кураторкою кіно і танцю для Performa, нью-йоркської бієнале нового перформенсу в візуальному мистецтві, де вона курувала ретроспективи, у тому числі «Не смішно: стендап-коміки та візуальне мистецтво», «Футуризм у кіно» та «Танець після хореографії». Має ступінь бакалавра кіно та танцю від Весліанського університету.

Вибрана фільмографія

Фільмографія: Після Тіллера (2013), Відхід (2017)

Зала «ГЕГЕМОН»
Кінотеатр «Жовтень»
вул. Костянтинівська, 26
Демонструється мовою оригіналу з англійськими та українськими субтитрами
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Сакральне
СВЯТА РІВНІСТЬ
Сакральне
Рік
2016
Країна
США, Ботсвана, Канада, Китай, Єгипет, Ефіопія, Франція, Гаїті, Індія, Ізраїль, Японія, Кенія, Ліван, Мадагаскар, М'янма, Непал, Нідерланди, Пакистан, Перу, Філіппіни, Польща, Росія, Саудівська Аравія, Сьєрра-Леоне, Іспанія, Україна
Режисер/-ка
Томас Леннон
Тривалість
87’
СВЯТА РІВНІСТЬ
Дуґма: Кнопка
СВЯТА РІВНІСТЬ
Дуґма: Кнопка
Рік
2016
Країна
Норвегія, Сирія
Режисер/-ка
Паул Салахадін Рефсдаль
Тривалість
87’
СВЯТА РІВНІСТЬ