CIVIL PITCH: знані експерти та експертки кіноіндустрії зустрінуться з учасниками конкурсу

29 січня 2018

Директори європейських телеканалів та найвидатніших правозахисних фестивалів Європи, продюсерки з «оскарівськими» номінаціями та знавчині авторського документального кіно. Знайомтеся з першими десятьма відомими професіонал(к)ами європейської кіноіндустрії, які зустрінуться з усіма учасниками «CIVIL PITCH: фільми громадської активності».

 

У фіналі конкурсу серед експертів будуть також і представники IDFA Bertha Fund, Ex Oriente Film. Вони проконсультують кожен з проектів і допоможуть у побудові та просуванні авторського документального кіно.

 

 

Продюсерка Анне Кьонке є співзасновницею двічі номінованої на премію «Оскар» компанії FINAL CUT FOR REAL. Серед їхнього продюсерського доробку робота над такими стрічками, як «Погляд тиші» та «Акт убивства» Джошуа Оппенгаймера, «Собори культури» знаних режисерів Віма Вендерса, Міхаеля Ґлавоґґера, Роберта Редфорда та інших.

 

Клотільд Редферн – директорка One World Media – відповідає за продюсерський фонд своєї компанії, яка займається підтримкою неупереджених медіа в країнах, що розвиваються. Вона має кількарічний досвід роботи у відділах документалістики таких каналів, як Film4 та Громадський канал у Британії.

 

Діана Карклін є директоркою відділу продажів і придбань у RISE AND SHINE WORLD SALES – однієї з провідних міжнародних агенцій з продажу документальних фільмів у світі.

 

Творчий продюсер і консультант з розробки кіно Патрісія Драті працює як з документалістикою, так і з художніми фільмами. Вона – одна з консультантів кінолабораторії в Турині та нової ініціативи Творчих майстерень у Копенгагені під назвою «З іншого світу».

 

 

Також серед експертів Кенан Алієв – виконавчий директор незалежної та міжнародної служби новин «Current Time» та Сєрґєй Трофімов – менеджер із придбань та замовлень цього каналу. Це особливий проект «Радіо Свобода» у співпраці з «Голосом Америки», де регулярно показують творчі документальні фільми.

 

Жасмін Басік – історикиня кіно та менеджерка різноманітних програм таких відомих кінофорумів, як Visions du Réel у Ніоні, Animafest у Загребі та Міжнародний кінофестиваль та форум з прав людини в Женеві.

 

До команди експертів приєднається й співзасновник та директор одного з найбільших правозахисних кінофестивалів у Європі WATCH DOCS Мачей Новіцкі. Він кілька разів був членом журі та брав участь у різних панельних дискусіях про права людини й документалістики. Автор концепції FUTURE DOCS – європейської платформи для творчих зустрічей між правозахисниками та документалістами.

 

А також Арчіл Хетаґурі – директор фестивалю CineDOC-Тбілісі. Документальні фільми Арчіла неодноразово отримували нагороди таких кінофорумів, як Міжнародний кінофестиваль у Роттердамі, Visions du Réel у Ньоні. З 2011 року працює для «Фонду Ноосфера», ініціюючи та керуючи різноманітними проектами, зокрема документальною освітньою ініціативою «ДокІсторії Чорного моря».

 

До участі в цьому унікальному для України проекті «CIVIL PITCH: фільми громадської активності» запрошуються документалісти та активісти громадського сектору. Об'єднавши зусилля, вони зможуть створити фільми, які стануть каталізаторами глибоких змін у суспільстві. Детально про умови подачі – за посиланням.

 

Усі фото: зустріч команд-учасників програми DOCU/PRO із експертами під час Docudays UA-2017

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного…
Новини
01 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного з війною
Новини
01 березня 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майдан…
Новини
29 лютого 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майданчика на Docudays UA
Новини
29 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євром…
Новини
19 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж»
Новини
19 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024