Знайомтеся з визначними ментор(к)ами Форуму, які відвідають Docudays UA

14 березня 2019

Протягом 4-денного воркшопу 16 відібраних учасників та учасниць навчатимуться в знаних експертів та експерток кіноіндустрії в межах Global Short Docs Forum. Знайомимо вас із ментор(к)ами Форуму!

 

Даніель Абма вивчав режисерську справу в документалістиці в Бабельзберзькому університеті кіно ім. Конрада Вольфа. Його власні фільми – це спостережливе й вдумливе кіно, що було відзначене на численних міжнародних фестивалях. Зокрема, фільм «За Вріценом» був показаний на Міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі та здобув, серед іншого, престижну нагороду Ґрімме в Німеччині. Остання робота «Гавана Транзит» про сексуальну революцію на Кубі відвідала понад півсотні фестивалів. Нині Даніель також викладає документалістику в Бабельзберзькому університеті кіно ім. Конрада Вольфа, проводить воркшопи та семінари. На цьогорічному фестивалі можна буде відвідати і його лекцію про те, чим, власне, відрізняється створення документального фільму для платформи на зразок The Guardian або The New York Times від «типового фестивального документального фільму».

 

Домінік Янґ – виконавча продюсерка у сфері програмування документального кіно. Багато років була старшою продюсеркою документального департаменту для програми «Свідок» на Al Jazeera English, а також працювала міжнародною виконавчою продюсеркою на Zinc Network.

 

Флора Ґреґорі має понад тридцятирічну кар'єру на телебаченні. Працювала і з незалежними компаніями, і з телепродакшинами. Близько десяти років вона працювала в Al Jazeera English і курувала відзначеним багатьма нагородами проектом (серією документальних історій) «Свідок». Також Флора – авторка ідеї та керівниця програми Unreported World на Channel.

 

Джін Ґарнер працює з режисерами-документалістами вже п’ятнадцять років. Працювала на ABC News, а також на проекті «Свідок» на Al Jazeera. Нині працює на «Радіо Свобода».

 

Кутайба Бархамджі – відзначений багатьма нагородами режисер і монтажер, який мешкає в Парижі. Монтував фільми 12-ма різними мовами, серед яких як повнометражні документальні, так і ігрові. Його роботи проходили відбір і брали участь у фестивалях у всьому світі, зокрема у Венеції, Берліні, Амстердамі, Роттердамі, Парижі, Ньйоні та багатьох інших. Власне, Кутайба Бархамджі також працює консультантом і викладачем монтажу в низці організацій Європи та Близького Сходу. І на фестивалі буде ексклюзивна можливість відвідати його майстер-клас у нашій майстерні DOCU/КЛАСИ. Цього року на Docudays UA він також приєднався до фестивального журі DOCU/УКРАЇНА та DOCU/КОРОТКО.

 

Форум відбудеться з 26-го по 29-те березня в Києві під час Docudays UA. Протягом цього 4-денного воркшопу учасники та учасниці навчаться презентувати власні ідеї проектів представникам та представницям цифрових платформ.

 

Дізнатися більше про Global Short Docs Forum можна на сайті – globalshortdocs.com.

 

Global Short Docs Forum організовано One World Media. Спонсором форуму у 2019-му році є Facebook Journalism Project. Форум відбуватиметься за підтримки Британської Ради в Україні та Європейського банку реконструкції та розвитку в межах Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

 

Чільне фото: Global Short Docs Forum

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного…
Новини
01 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного з війною
Новини
01 березня 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майдан…
Новини
29 лютого 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майданчика на Docudays UA
Новини
29 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євром…
Новини
19 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж»
Новини
19 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024