Що ти будеш робити, коли світ у вогні?

Рік
2018
Країна
Італія, США, Франція
Тривалість
123’
Режисер/-ка
Роберто Мінервіні

Улітку 2017 року низка жорстоких убивств поліцейськими молодих афроамериканців шокувала всю Америку. Темношкіра спільнота американського Півдня намагається впоратися із наслідками минулого і знайти своє місце в країні, яка її не підтримує. Тим часом «Чорні пантери» готуються до масштабних протестів проти поліцейської жорстокості. Бентежний роздум про расову ситуацію в Америці.

Творча команда:
Режисерська робота: Роберто Мінервіні
Продюсування: Паоло Бенці, Деніз Пін Лі, Роберто Мінервіні
Операторська робота: Дієґо Ромеро Суарес-Янос
Монтаж: Марі-Елен Дозо
Звук: Бернат Фортіана Чіко, Інґрід Саймон
Виробництво
Okta Film, Pulpa Film, Rai Cinema, Shellac Sud
Дистриб'юція:
The Match Factory, [email protected]
Нагороди
2018 – Міжнародний кінофестиваль у Венеції, приз UNICEF; Кінофестиваль у Мар-дель-Плата, найкращий режисер, найкращий монтажер, найкраща актриса; 2020 – премія Cinema Eye Honors, відзнака «Незабутні»
Режисер/-ка
Роберто Мінервіні

Кінорежисер Роберто Мінервіні народився в Італії, живе і працює у США. У 2004 році здобув магістерський ступінь із медіастудій Університету New School у Нью-Йорку. Переїхав до Філіппін, аби викладати режисуру документального кіно в університеті.

 

У 2007 році переселився до Техасу, де зняв три повнометражні фільми: «Перехід», «Приплив» та «Зупини стукіт серця». Ця техаська трилогія здобула нагороди на найвідоміших світових кінофестивалях, зокрема у Каннах, Венеції, Торонто і Роттердамі. У 2014 році стрічка «Зупини стукіт серця» отримала приз Італійської кіноакадемії «Давид ді Донателло» за найкращий документальний фільм.

 

Прем’єра четвертої картини Роберто, «Інша сторона» («Луїзіана»), відбулася у 2015 році в Каннах у конкурсній програмі «Особливий погляд».

Вибрана фільмографія

Перехід (2011), Приплив (2012), Зупини стукіт серця (2013), Інша сторона (2015), Що ти робитимеш, коли світ у вогні? (2018)

ОНЛАЙН-КІНОТЕАТР DOCUSPACE
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024