Медицина болю. Як і чим полегшити страждання тяжкохворим?

Тривалість
60’
Кожен пацієнт/-ка має право на індивідуальний підхід до власного лікування. Якщо пацієнт/-ка тяжкохворий/-а, то має отримати лікування, яке полегшить його / її фізичні та емоційні страждання.

В Україні паліативна допомога, як окремий вид медичної допомоги, гарантована державою. Вона має бути доступна для тих, хто страждає від помірного або сильного болю. За законом, тяжкохворим пацієнт(к)ам мають призначати знеболювальні препарати. Водночас в Україні досі точаться дискусії навколо шляхів найефективнішого знеболення. Зокрема, легалізації медичного канабісу, який би міг полегшувати біль хворим, наприклад на рак чи епілепсію.

Як дотримуються права людини в паліативній медицині? Чи отримають тяжкохворі пацієнт(к)и якісне лікування? Як реалізується право пацієнта/-ки на вибір методів лікування? Чи може тяжкохворий/-а пацієнт/-ка самостійно прийняти важливе рішення, яке стосується його / її здоров’я?

Організатори: ГО «Докудейз», Уповноважений ВР України з прав людини 
 
Спікер(к)и: 
Андрій Роханський, голова правління ГО «Інститут правових досліджень і стратегій»
Людмила Андріїшин, завідувачка виїзного консультативного відділення Івано-Франківського обл. клінічного центру паліативної допомоги
Тарас Ратушний, громадський діяч, співорганізатор Маршу свободи

Анатолій Царенко, завідувач кафедри паліативної та хоспісної медицини Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика

Марина Лободіна, директорка БО «БФ паліативної допомоги "ЛаВіта"»

Модерує: Маргарита Тулуп, журналістка 

 

Дискусія відбуватиметься українською мовою з перекладом на жестову мову. Переклад жестовою мовою здійснюється завдяки проєкту «Інклюзивно привітні».

ОНЛАЙН-КІНОТЕАТР DOCUSPACE
Переклад жестовою мовою
Вівторок
30 березня 2021
15:30
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024