Дім режисера

Рік
2020
Країна
Сполучене Королівство
Тривалість
76’
Режисер/-ка
Марк Айзекс
Режисерові кажуть, що його наступний фільм повинен бути про злочинність, секс або зірок — лише тоді він отримає фінансування. Той бере справу у власні руки й починає знімати у себе вдома персонажів, пов’язаних із його життям. Двоє будівельників-англійців, найнятих замінити огорожу в саду, тимчасово зносять паркан між будинком режисера й сусіда-пакистанця. Бездомний словак настільки причаровує колумбійську прибиральницю режисера, що вона впускає його в дім. Подальші події випробовуватимуть уявлення кожного з них про кордони й гостинність.
Творча команда:
Режисерська робота: Марк Айзекс
Продюсування: Марк Айзекс
Операторська робота: Марк Айзекс
Монтаж: Девід Чарап, Марк Айзекс
Дистриб'юція:
AndanaFilms
Режисер/-ка
Марк Айзекс
Із 2001 року Марк Айзекс зняв понад 10 творчих документальних фільмів для BBC та Channel 4. Його стрічки здобули призи Ґрірсона, Королівської телевізійної спілки і BAFTA, а також численні нагороди міжнародних фестивалів. У 2006 році відбулась його ретроспектива на фестивалі États généraux du film documentaire у місті Люсса. Його фільми згадувалися у численних книгах і наукових дослідженнях про документальне кіно. У 2008 році Марк Айзекс отримав почесний докторський ступінь Університету Іст-Лондона за свій документальний доробок. Зараз він гостьовий викладач Лондонської кіношколи, Національної школи кіно і телебачення та Королівського університету Голловей.
Вибрана фільмографія
Філіпп та його сім дружин (2005); У Баркінгу все біле (2007); Люди міста (2009); За стінами суду (2011); Дорога: історія життя і смерті (2012); Дім режисера (2020)
ОНЛАЙН-КІНОТЕАТР DOCUSPACE
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024