Червневі покази фільмів-переможців у «Майстер Класі»

21 червня 2015

У червні Docudays UA спільно з Домом освіти та культури «Майстер Клас» покаже вибрані стрічки-призери цьогорічного фестивалю. До програми увійшли переможці трьох традиційних конкурсів, а також фільм, що отримав приз глядацьких симпатій. Покази відбуватимуться щовівторка у кінозалі Дому «Майстер Клас» за адресою: вул. Лаврська, 16а.

 

Дім освіти та культури «Майстер Клас» був створений у 2007 році як відкритий інтелектуально-творчий майданчик, на якому щотижня відбуваються концерти джазової і академічної музики, лекції з європейської історії та мистецтва, кінопокази, виставки, творчі вечори. Дім «Майстер Клас» також є організатором міжнародного дитячого джазового фестивалю «ОКешкин джаз», Фестивалю актуального українського театру, міжнародного фестивалю диригентського мистецтва «UA-artistic Music», міжнародного фестивалю піаністів-аматорів «Каштановий рояль», дискусійно-творчої платформи «Арт форум».


Програма показів


2 червня

19:00 – «Разом» російського режисера Дєніса Шабаєва. Цю стрічку журі DOCU/ЖИТТЯ визнало найкращою за «новаторство, здатність надихати й глибоку роботу з героями». Фільм виконано у стриманій, але самобутній манері, з ефективним використанням прийомів оповіді від імені дитини. Стрічка нагадує роуд-муві, в якому глядач спостерігає, як разом із пейзажами за вікном автівки змінюються такі суперечливі, але водночас теплі стосунки батька й доньки.

 

 

9 червня

19:00 – «Яма» чеського режисера Їржі Стейскала. Фаворитом глядачів 12-го Docudays UA став фільм про українську родину, що чинила спротив міській забудові, і опинилася в пастці між висотних будинків Києва. Режисер створив портрет однієї надзвичайної родини в сучасній Україні. Переможця цієї номінації визначали анонімним голосуванням самі глядачі після перегляду кожного з фільмів.

 

 

16 червня

19:00 – «Божа воля» режисерки Бєати Бубєнєц (Росія). Головний приз конкурсу  DOCU/ПРАВО.  Фільм спрямований проти російського православного мракобісся. Головний герой – Дмітрій Ентео – привернув до себе увагу публіки після кількох самостійних ексцентричних акцій. Він називає себе православним «акціоністом» і виступає проти творчості мистецьких груп «Война» та «Pussy Riot». 

 

 

23 червня

19:00 – Показ переможців конкурсу DOCU/КОРОТКО.

 «Точка відліку» польського режисера Міхала Щесняка, в якій ідеться про зворушливу дружбу двох героїнь, одна з яких мешкає у в’язниці, а інша – у будинку престарілих.

 

 

«Медик іде останньою» режисерки Світлани Шимко (Угорщина, Україна). Героїню фільму – лікарку-волонтерку Тетяну – журі відзначило за харизматичність, безстрашність та готовність іти до кінця за справу, в яку вона щиро вірить.

 

 

«Фізрук, золото та річка» режисера Аманбека Ажимата (Киргизстан). Цю стрічку було відзначено почесним дипломом як таку, що оповідає історію невідомого місця, де герої борються за виживання у жорстких умовах дивовижно невимушено й не без гумору.

 

«Docudays UA офіційно називається Міжнародним фестивалем документального кіно про права людини, але цього року стало зрозуміло, що він виріс у повноцінний фестиваль документалістики… На вечірніх показах публіка стояла у стометрових чергах, інколи навіть намагаючись виламати двері в зал». Дмитро Десятерик, «День».

 

«В лентах, названных победителями XII Международного фестиваля Docudays UA, особенно заметной оказалась сквозная тема конкурса – стремление героев отвоевать и защитить личное пространство».  Александр Гусев«Українська правда. Життя».

 

Вхід на покази вільний

 

Кадр з фільму «Разом»

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного…
Новини
01 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного з війною
Новини
01 березня 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майдан…
Новини
29 лютого 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майданчика на Docudays UA
Новини
29 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євром…
Новини
19 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж»
Новини
19 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024