Поїздка в Канни та інші призи Ukrainian Doc Preview

27 січня 2020

До 3 лютого триває прийом заявок на участь у Ukrainian Doc Preview, презентації українських повнометражних документальних проєктів на стадії виробництва/постпродакшну під час Docudays UA у березні. Цього року учасники та учасниці Ukrainian Doc Preview позмагаються за приз у 150 тис. грн на промоцію та дистрибуцію свого фільму, а також за поїздку в Канни. Це стало можливим завдяки співпраці Docudays UA та Українського інституту.

 

У межах Ukrainian Doc Preview автор(к)и шести відібраних документальних проєктів презентують свої напрацювання перед низкою відбірників/-ць фестивалів і представників/-ць міжнародних фондів, сейлз-компаній та броадкастерів. Це неабияка можливість отримати відгук щодо комерційного та міжнародного потенціалу стрічки і налагодити корисні контакти з представниками/-цями світової кіноіндустрії.

 

«Протягом трьох років існування платформи DOCU/ПРО ми зробили багато, – зазначає Дар’я Бассель, голова індустрійної платформи DOCU/ПРО. – За партнерської підтримки відправляли українські делегації на фестивалі Sheffield Doc/Fest, Visions du reel, IDFA, організовували презентації українського документального кіно на Міжнародних документальних кінофестивалях у Лейпцизі та Їглаві. Ми щороку випускаємо каталог української документалістики та займаємось промоцією кіно всюди, куди б не їхали. З тією ж метою ми започаткували Ukrainian Doc Preview. Він одразу став центральною подією нашої індустрійної платформи. Завдяки цьогорічному партнерству з Українським інститутом ми виводимо Ukrainian Doc Preview на міжнародний рівень та презентуємо в Каннах».

 

На переможців та переможниць Ukrainian Doc Preview чекають кілька нагород. Спеціальне журі обере фільм, який отримає від Українського інституту 150 тис. грн на промоцію та дистрибуцію. Також журі визначить до двох стрічок, які вже у травні покажуть на кіноринку Каннського кінофестивалю. Це вперше, коли Україна представить документальне кіно у межах програми Cannes Docs. У Каннах проєкти-переможці матимуть нагоду заручитися підтримкою агентів/-ок з продажу та потрапити у програми найвпливовіших фестивалів документального кіно.

 

«Торік я була на Cannes Docs. Це затишний острівець документального кіно в шаленому океані Каннського ринку, де є всі, з ким прагнуть зустрітись продюсер(к)и, які готують фільм до релізу: відбірники різноманітних фестивалів, сейлз-агент(к)и, броадкастери з різних країн. І коли я кажу «всі», то не перебільшую», – додає Дар’я.

 

«Цьогоріч Український інститут запускає серію шоукейсів одразу на кількох фахових кінофестивалях, – розповідає Ольга Бірзул, керівниця програм кіно в Українському інституті. – Шоукейси – це ефективний формат, який знайомить впливових міжнародних експертів та експерток з найкращими зразками українського кіно. Він не лише залучає зовнішню фахову експертизу до аналізу потенціалу фільмів, а й посилює видимість українського кіно на міжнародних кінофестивалях у майбутньому. Безумовно, значно продуктивніше працювати з фільмами ще на стадії виробництва, як це робить Ukrainian Doc Preview. Що більше якісних фільмів ми отримаємо у фіналі, то легше нам буде говорити про різнобічну Україну із закордонним глядачем».

 

На цьому можливості, які надає Ukrainian Doc Preview, не завершуються. Єва Ґоба, голова індустрійної платформи Міжнародного кінофестивалю документального кіно Beldocs вручить одному з проєктів спеціальну нагороду – участь у професійній платформі фестивалю Beldocs in Progress International. Крім того, презентовані фільми позмагаються за East Silver Caravan Award – підтримку з розповсюдження стрічки на міжнародних кінофестивалях протягом одного року.

 

Чільне фото: Презентація Ukrainian Doc Preview-2019

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного…
Новини
01 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного з війною
Новини
01 березня 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майдан…
Новини
29 лютого 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майданчика на Docudays UA
Новини
29 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євром…
Новини
19 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж»
Новини
19 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024