Ґуґара

Рік
2008
Країна
Польща
Тривалість
67’
Режисер(к)и
Анджей Дибчак, Яцек Нагловскі

«Ґуґара» евенською мовою означає звук дзвоника, який висить на шиї оленя. Це один із небагатьох звуків, що їх можна було почути в тайзі, але віднедавна тут не чути майже нічого, тільки тишу. За останні тижні Дмітрій і Татьяна, літні пастухи, втратили все своє стадо. Що робити в тайзі без нього? Особливо, якщо ви найостанніші пастухи у цьому краї. Решта вже покинули життя в лісі заради розташованого неподалік російського села. Це історія занепаду малих народів Сибіру. Документальний фільм-спостереження описує парадоксальний світ колишніх кочівників та оленярів, змушених відмовитися від свого споконвічного способу життя.

Виробництво
Centrala Sp. z o.o., ul. Rewolucji 82, pokoj 40; 90-223 Lodz, Poland, tel. +48 697 991 639, [email protected] , www.centralafilm.pl, Polish Film Institute (PISF), http://www.pisf.pl/
Режисер/-ка
Анджей Дибчак

Анджей Дибчак народився 1978 року. Антрополог, письменник, режисер. Кілька поїздок до Сибіру спонукали його розповісти історії людей, яких він там зустрів. На початку 2008 року вийшла друком його перша книга – «Ґуґара». Разом із режисером Яцеком Нагловскі він зняв однойменний документальний фільм. Це його перша робота в документалістиці.

Режисер/-ка
Яцек Нагловскі

Яцек Нагловскі у 1997-2005 роках вивчав філософію, астрономію та кінематографію. У 2002 році написав п’єсу «Смак життя», які пройшла у Польщі понад 200 разів. Того ж року на основі коміксів Вільгельма Саснала написав сценарій «Кататонія». У 2004 році зустрів продюсера Агнєшку Яновську, і вони спільно створили кінокомпанію Centrala. Його перший художній фільм «Кататонія» з успіхом демонструвався у Польщі. У 2005 році разом з іншими молодими польськими кінематографістами Нагловскі заснував спілку Film 1,2.

Вибрана фільмографія

Каталонія (2004), Ґуґара (2008).

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024