Екоакції на Docudays UA-2017

21 березня 2017

Наскрізною темою Docudays UA у 2017 році є проблема зміни клімату і захист довкілля. І кожному з відвідувачів фестивалю ми пропонуємо долучитися до наших екологічних акцій, а отже і cтати каталізатором змін. Адже у діяльності фестивалю ми також спробували бути більш екологічно відповідальними. 

 

Компола. На час фестивалю Docudays UA на внутрішньому подвір’ї Будинку кіно буде встановлено компостер для органічних відходів ресторану «Вавилон». Після завершення фестивалю компостер «переселиться» до гімназії «Києво-Могилянський колегіум» у Києві, що подавала заявку на встановлення компостера, але не має достатньо коштів, щоб його придбати.

 

Спільно з ініціативою «Україна без сміття» на фестивалі буде встановлено 12 контейнерів для сортування відходів на папір, упаковку, скло, залишкове сміття.

 

Каталоги та програмні буклети Docudays UA буде надруковано на папері із сертифікатом FSC1, а фестивальний гід – на 100% переробленому папері.

 

Сувенірна продукція фестивалю включатиме: upcycling-торбинки, виготовлені з минулорічних банерів; багаторазові екоторбинки для продуктів від «Своя тара»; олівці та блокноти з переробленого паперу; фестивальні торбинки, створені методом апсайклінгу швейним кооперативом ReSew.

 

26 березня з 11:00 до 17:00 на першому поверсі Будинку кіно спільно з проектами «Екологічні інвестиції», «Україна без сміття» та 1+1 медіа триватиме акція «НЕ ВИКИДАЙ! УТИЛІЗУЙ!»: безкоштовний збір відпрацьованих ламп, батарейок, градусників, дрібної оргтехніки та електроніки тощо. Чому так важливо утилізувати люмінесцентні лампи та інші небезпечні відходи – приходьте дізнатися на лекцію, яка відбудеться з 13.00 до 14.00 у Блакитній вітальні (простір DOC/САДОК) Будинку кіно на 2-му поверсі.

 

До Години Землі, 25 березня, о 12:00 Docudays UA запрошує всіх охочих на майстер-клас з велосипедної їзди в місті й лекцію про права велосипедистів від Асоціації велосипедистів Києва. Окрім цього, у цей день фестиваль готує акції для тих, хто приїде на кінопокази на велосипедах.

 

Зокрема, безкоштовний квиток на фільми «Планета Петріла» та «Вийшло з моди» зможуть отримати ті, хто 25 березня приїдуть на фестиваль велосипедом. Для цього необхідно сфотографуватися і розмістити це фото у соцмережах (Facebook або Інстаґрам) з хештегом #DocudaysUA2017 та #годиназемлі. І показати свою фотографію волонтерам фестивалю на квитковій касі. Якщо у вас немає можливості зробити фото, зверніться до волонтерів фестивалю біля каси, які допоможуть в цьому. У наявності є 10 квитків на обидва сеанси фільмів. І ці умови дійсні лише для Будинку кіно.

 

До зустрічі на фестивалі!

 

На фото - виготовлення сувенірної продукції Docudays UA (ReSew)

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного…
Новини
01 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного з війною
Новини
01 березня 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майдан…
Новини
29 лютого 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майданчика на Docudays UA
Новини
29 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євром…
Новини
19 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж»
Новини
19 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Катерина Горностай: «Прикол Docudays UA в тому, що це фестиваль докум…
Інтерв'ю
08 лютого 2024
Катерина Горностай: «Прикол Docudays UA в тому, що це фестиваль документального кіно, про який ніколи не знімали нічого на відео»
Інтерв'ю
08 лютого 2024
Каталог української документалістики
Новини
07 лютого 2024
Каталог української документалістики
Новини
07 лютого 2024
Конкурс на послуги з координування кінопрограм
Новини
18 січня 2024
Конкурс на послуги з координування кінопрограм
Новини
18 січня 2024