Оголошуємо конкурс проектів документальної анімації!

09 червня 2019

Docudays UA спільно з Громадською спілкою «Українська анімаційна Асоціація «УАнімА» оголошує Всеукраїнський конкурс проектів документальних анімаційних роликів – «Кібербулінг. Як я перестав/перестала бути жертвою», заснованих на реальних життєвих історіях. Кінцевий термін подання конкурсних робіт – 31 липня.

 

Три переможці конкурсу отримають винагороду в сумі, еквівалентній 2500 євро, за умови реалізації проекту. Документальні анімаційні ролики стануть ефективним елементом Кампанії проти кібербулінгу, започаткованої фестивалем Docudays UA спільно з партнерськими організаціями. Мета кампанії – зменшити прояви кібербулінгу в українському суспільстві.

 

Презентація анімаційних документальних роликів відбудеться під час Мандрівного фестивалю Docudays UA у грудні 2019 року. Також автори та авторки презентуватимуть ролики в березні 2020 року в Києві на Docudays UA та на сайтах і в соціальних мережах Громадської спілки «Українська анімаційна Асоціація «УАнімА» та партнерських організацій фестивалю Docudays UA, які беруть участь у Кампанії проти кібербулінгу.

 

Конкурс відбувається в 2 етапи.

 

І етап

 

1. 10 червня – 15 липня 2019 року: подання зголошення на участь у конкурсі. Зголошення потрібно надіслати в електронному вигляді на адресу співорганізаторки конкурсу Ксенії Шиманської – [email protected]. У назві листа необхідно вказати: «Зголошення на участь у конкурсі «Кібербулінг. Як я перестав/перестала бути жертвою». Лист повинен містити: коротке резюме, мотивацію, контакти (адреса, номер телефону).

 

2. 15 – 20 липня – відбір учасників конкурсу.

 

3. 20 липня – учасники конкурсу отримують реальні життєві історії переможців Всеукраїнського дитячого конкурсу письмових робіт «Кібербулінг. Як я перестав/перестала бути жертвою» для розроблення проектів документальних анімаційних роликів.

 

ІІ етап

 

1. 20 липня – 31 липня 2019 року: подання проектів на конкурс.

 

2. 1 – 10 серпня: розгляд заявок членами журі.

 

3. 10 серпня: оголошення переможців та переможниць на сайті Docudays UA. Для визначення переможців і переможниць Всеукраїнського конкурсу проектів документальних анімаційних роликів «Кібербулінг. Як я перестав/перестала бути жертвою» оргкомітет Docudays UA запросить компетентне журі. Склад журі буде оголошено не пізніше ніж 1 липня 2019 року.

 

Умови конкурсу:

 

- Проекти повинні бути розроблені на основі реальних життєвих історій переможців Всеукраїнського дитячого конкурсу письмових робіт «Кібербулінг. Як я перестав/перестала бути жертвою». 

 

- Конкурсні проекти в електронному вигляді необхідно надсилати на електронну адресу співорганізаторки конкурсу Ксенії Шиманської – [email protected]. У назві листа слід вказати: «Проект для конкурсу «Кібербулінг. Як я перестав/перестала бути жертвою».

 

- На конкурс приймаються тільки оригінальні авторські проекти. Для цього підписується лист-гарантія про те, що твір не порушує авторських прав.

 

- На конкурс приймаються проекти для створення анімаційного документального ролика тривалістю від 1 до 2 хв.

 

- Кінцевий термін подання конкурсних робіт – 31 липня (за датою відправлення електронного листа).

 

Для участі в Конкурсі необхідно подати:

 

- Розкадровку (історію в малюнках, яку б Ви хотіли втілити (мінімум 10 кадрів).

 

- Опис стилю (мальований, ляльковий – кілька малюнків про те, як Ви це бачите).

 

- Сценарій.

 

- ОБОВ’ЯЗКОВО! Контактні дані (адреса, номер телефону учасника/учасниці конкурсу, e-mail) та письмова згода про використання персональних даних.

 

- Якщо у Вас є ідея, де Ви будете це реалізовувати, то можете написати її в додатку до проекту. Якщо у Вас є команда, художник, то це буде перевагою.

 

За додатковою інформацією прохання звертатися до Ксенії Шиманської, тел. (096)-580-55-00, електронна пошта [email protected]. «Українська анімаційна Асоціація «УАнімА» може проконсультувати на шляху пошуку ідей. Якщо Вам потрібні референси або технічні деталі, то Ви можете їх отримати за адресою: [email protected]. Обов’язково в темі листа вказуйте «консультація з конкурсу».

 

Проект реалізується за підтримки програми Culture Bridges, що фінансується Європейським Союзом та здійснюється Британською Радою в Україні у партнерстві з EUNIC — Мережею національних інститутів культури Європейського Союзу.

 

Чільне фото: Docudays UA

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного…
Новини
01 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного з війною
Новини
01 березня 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майдан…
Новини
29 лютого 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майданчика на Docudays UA
Новини
29 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євром…
Новини
19 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж»
Новини
19 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Катерина Горностай: «Прикол Docudays UA в тому, що це фестиваль докум…
Інтерв'ю
08 лютого 2024
Катерина Горностай: «Прикол Docudays UA в тому, що це фестиваль документального кіно, про який ніколи не знімали нічого на відео»
Інтерв'ю
08 лютого 2024
Каталог української документалістики
Новини
07 лютого 2024
Каталог української документалістики
Новини
07 лютого 2024
Конкурс на послуги з координування кінопрограм
Новини
18 січня 2024
Конкурс на послуги з координування кінопрограм
Новини
18 січня 2024