Епіцентр

Рік
2020
Країна
Австрія, Франція, США
Тривалість
108’
Режисер/-ка
Губерт Саупер
«Епіцентр» — метафоричний портрет постколоніальної «утопічної» Куби, де й досі відлунює вибух крейсера «Мен» 1898 року. Цей «великий вибух» поклав край колоніальному пануванню Іспанії в Америках і сповістив початок епохи Американської Імперії. Водночас у тому ж місці народилась потужна завойовницька зброя — кінопропаганда. Оскарівський номінант Губерт Саупер досліджує століття інтервенціонізму та міфоторення разом із неймовірними мешканцями Гавани, ставлячи питання часові, імперіалізму й самому кіно.
Творча команда:
Режисерська робота: Губерт Саупер
Продюсування: Мартін Марке, Деніел Марке, Ґабріель Кранцельбіндер, Паоло Каламіта
Операторська робота: Губерт Саупер
Монтаж: Губерт Саупер
Виробництво
KGP Filmproduktion GmbH, Little Magnet Films, Groupe Deux
Дистриб'юція:
Wild Bunch
Нагороди
Гран-прі журі за найкращий світовий документальний фільм на Кінофестивалі «Санденс» (2020); Найкращий австрійський фільм на Вієннале (2020)
Режисер/-ка
Губерт Саупер
Губерт Саупер народився в Кітцбюелі в Австрії. Жив у Великій Британії, Італії, США, Танзанії, Конго та Південному Судані. Із середини дев’яностих мешкає у Франції. Вивчав кінорежисуру у Відні й Парижі. Соціально-політичні й поетичні фільми Саупера здобули понад 50 важливих міжнародних нагород, зокрема призи Венеційського кінофестивалю, Берлінале, «Санденсу», а також нагороди Французької, Австрійської та Європейської кіноакадемій. Його документальний фільм «Жахіття Дарвіна» було номіновано на «Оскар» у категорії «Найкращий документальний фільм» 2006 року. Сам Губерт зіграв у кількох короткометражних і двох повнометражних фільмах.
Вибрана фільмографія
Щоденник Кісанґані (1998); Наодинці з нашими історіями (2000); Жахіття Дарвіна (2004); Ми прийшли з миром (2014); Епіцентр (2020)
ОНЛАЙН-КІНОТЕАТР DOCUSPACE
Адаптовані субтитри
Дивитися фільм
Неділя
28 березня 2021
10:00
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Живі
МАЙСТРИ
Живі
Рік
2020
Країна
Німеччина, Мексика
Режисер/-ка
Ай Вейвей
Тривалість
112’
МАЙСТРИ