Від шепоту до крику

Рік
2012
Країна
США
Тривалість
95’
Режисер/-ка
Бен Мозес

Цей театралізований документальний фільм досліджує героїчні спроби борців за демократію у п’яти країнах – Єгипті, Малайзії, Україні, Венесуелі та Зімбабве, а також виклики, котрі кидають диктатори, проти яких вони виступають. Герої стрічки – це студентські лідери (Венесуела), молоді фахівці (Єгипет), політики-опозиціонери (Малайзія та Зімбабве) та колишній президент (Україна). Усі вони живуть на різних континентах і належать до різних культур, але всі прагнуть справедливості. Щоб здобути політичну свободу для себе та своїх співвітчизників, вони ризикують усім.

Виробництво
Appleseed Entertainment, Ben Moses & Amy Martinez, 7715 W. Sunset Blvd., Ste. 100, LA, CA 90046 USA, +1 818.718.6000, [email protected], www.appleseedent.com
Нагороди
2012 – Reel Awareness Amnesty Int’l КФ з прав людини, Heartland Truly Moving Pictures, New Hampshire КФ, Cine-World КФ, Flagstaff Mountain КФ
Режисер/-ка
Бен Мозес
Бен Мозес народився 1942 року. У його доробку безліч телепрограм і фільмів, що здобули 21 премію/номінацію на «Еммі» та «Оскар». Як співзасновник компанії Appleseed Entertainment він 2006 року очолив відділ документальних фільмів, працюючи і сценаристом, і режисером, і продюсером. Найвідоміша робота Мозеса-продюсера – це справжній хіт «Доброго ранку, В’єтнам» з Робіном Вільямсом у головній ролі. Однак перед початком роботи над художніми стрічками Мозес займався режисурою та виробництвом документальних телефільмів на різноманітні теми – від голоду до евтаназії. Ці стрічки були нагороджені премією «Еммі», адже вони перехоплюють подих і змушують замислитись.
Вибрана фільмографія
(вибране): На схід від ріки Лос-Анджелес (1984), Доброго ранку, В’єтнам (1987), Долаючи гору: подорож воїна додому (2009), Від шепоту до крику (2012)
Червона зала
Будинок кіно
вул. Саксаганського, 6
Зустріч із режисерами
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Строк: Вибрані епізоди
Вибір Є!
Строк: Вибрані епізоди
Рік
2012
Країна
Росія
Режисер(к)и
Павєл Костомаров, Алєксандр Расторґуєв, Алєксєй Півоваров
Тривалість
60’
Вибір Є!
Доволі! До волі…
Вибір Є!
Доволі! До волі…
Рік
2012
Країна
Білорусь, Польща
Режисер(к)и
Андрей Куціла, Вячаслау Ракіцкі, 1
Тривалість
50’
Вибір Є!