ПРОТИ-ДІЯ

Як змінити світ

Рік
2015
Країна
Канада, Велика Британія
Тривалість
109’’
Режисер/-ка
Джеррі Ротвелл

1971 року компанія друзів попливла до зони ядерних випробувань, і їхній протест сколихнув світову уяву, започаткувавши Ґрінпіс та визначивши сучасний рух зелених. Від початку орієнтуючись на публічний ефект, нестримні шукачі пригод фільмували свої акції на 16-міліметрову плівку. З цього яскравого архіву Джеррі Ротвелл створив захопливий, а подекуди і жахаючий фільм. Коли молода енергія стикається зі складнощами організації, що зростає, та ідеалізм перетинається з компромісом, компанія розуміє, що рух за порятунок планети змушує їх боротися одне з одним.

Виробництво
Met Film, Daniel Film, Insight Productions
Дистриб'юція:
Submarine Entertainment, 197 Grand Street 6W, New York, NY 10013, USA, +12126251410, [email protected]
Нагороди
2015 – Особлива відзнака журі світової документалістики за монтаж на кінофестивалі «Санденс»; 2015 – Нагорода Міжнародної асоціації документалістів імені Пеара Лоренца; 2015 – Найкраща документальна стрічка на Міжнародному кінофестивалі в Рейк’явіку; 2015 – Найкраща повнометражна стрічка на фестивалі EcoFilm у Портленді;
Режисер/-ка
Джеррі Ротвелл

Джеррі Ротвелл – кінематографіст-документаліст. Cеред його робіт фільми, що здобули нагороди: «Донор невідомий», «Місто бігунів», «Важкий вантаж» та «Глибокі води». 2012 року Джеррі здобув престижну Королівську телевізійну нагороду за режисуру стрічок «Донор невідомий» і «Місто бігунів». Його наступним фільмом стане «Кислий виноград» для Netflix та Arte, співрежисером якого буде Рубен Атлас. У компанії Met Film Production він був виконавчим продюсером і займався монтажем численних повнометражних документальних стрічок, у тому числі: «Плавці» Ділана Вільямса та «Село на краю світу» Сари Ґаврон.

Вибрана фільмографія

Глибокі води (2006), Важкий вантаж (2008), Донор невідомий (2010), Місто бігунів (2012)

Велика зала
Кінопанорама
вул. Шота Руставелі, 19
Зустріч з режисером
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Майже святий
ПРОТИ-ДІЯ
Майже святий
Рік
2015
Країна
США
Режисер/-ка
Стів Гувер
Тривалість
97’’
ПРОТИ-ДІЯ
Земля картелів
ПРОТИ-ДІЯ
Земля картелів
Рік
2015
Країна
США, Мексика
Режисер/-ка
Метью Гайнеман
Тривалість
98’’
ПРОТИ-ДІЯ