TRUE/FALSE ПРЕЗЕНТУЄ

Про чоловіків та війну

Рік
2014
Країна
Франція, Швейцарія, США
Тривалість
142’
Режисер/-ка
Лоран Бекю-Ренар

Опинившись серед долини Напа, у каліфорнійському реабілітаційному центрі для ветеранів війни, що страждають на ПТСР, глядач зустрічає чоловіків, яких зневага світу доводить до люті та відчаю. Але з часом, завдяки зусиллям терапевта-новатора Фреда Ґусмана, вони виявляють власну глибоку людяність. Авторам стрічки вдалося знайти особливий підхід до їхніх крихких душ та історій. Завдяки надзвичайній професійній інтуїції, режисери спромоглися створити атмосферу інтимності та щирості, в якій вони намагаються дослідити теми прощення, довіри, вини та пекучого сорому за жорстокі діяння, скоєні під час війни.

Виробництво та дистрибуція
Alice Films, 108, rue du Bac, 75007, Paris, France, +33145499676, [email protected]
Нагороди
2014 – Найкращий повнометражний документальний фільм на Міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі; 2015 – Спеціальний приз журі на МКФ у Сан-Франциско; 2015 – Головний приз журі за кінодокументалістику на кінофестивалі Little Rock;
Режисер/-ка
Лоран Бекю-Ренар

Лоран Бекю-Ренар – французький режисер і продюсер. У 1995 і 1996 роках він працював головним редактором видання «Сараєво Online», тоді ж опублікував серію оповідань під назвою «Хроніки Сараєва». Після збройного конфлікту він почав досліджувати глибокий вплив війни на трьох вдів, які перебували у селищному терапевтичному центрі. Цей фільм демонструвався на десятках кінофестивалів і отримав премію «Фільм миру» на МКФ у Берліні. Привертаючи увагу до молодих чоловіків, що повертаються з далеких битв, режисер продовжує вивчати тему психологічних наслідків війни у своїй роботі «Про чоловіків і війну», яка є другою стрічкою трилогії «Генеалогія гніву».

Вибрана фільмографія

Втомлені війною (2001)

Велика зала
Кінопанорама
вул. Шота Руставелі, 19
Зустріч із режисером
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
(T)ERROR
TRUE/FALSE ПРЕЗЕНТУЄ
(T)ERROR
Рік
2015
Країна
США
Режисер(к)и
Лірік Р. Кабрал, Девід Фелікс Саткліфф
Тривалість
84’
TRUE/FALSE ПРЕЗЕНТУЄ
Наближаючись до слона
TRUE/FALSE ПРЕЗЕНТУЄ
Наближаючись до слона
Рік
2014
Країна
США
Режисер/-ка
Аманда Роуз Вайлдер
Тривалість
89’
TRUE/FALSE ПРЕЗЕНТУЄ