ОБРАЗ МІСТА

Півжиття на Фукушімі

Рік
2016
Країна
Швейцарія
Тривалість
61’
Режисер(к)и
Франческа Скалізі,

Через п’ять років після катастрофи на атомній електростанції у Фукушімі японський фермер самотньо животіє в червоній радіаційній зоні. Пориви вітру слугують саундтреком для самотніх днів Наото, які він проводить, працюючи на своїй землі та доглядаючи худобу. Наото бореться, щоб побудувати нове життя у цьому постапокаліптичному ландшафті, безстрашно стоїть один на один із німою небезпекою радіації. Він – хранитель минулого і символ потреби людства у змінах.

Творча команда:
Режисерська робота: Марк Олекса, Франческа Скалізі
Продюсування: Крістіан Лелонґ, Марк Олекса, Франческа Скалізі
Операторська робота: Якоб Штарк
Монтаж: Марція Мете, Франческа Скалізі
Звук: Грасієла Барраульт
Виробництво та дистрибуція
DOK MOBILE, Route de la Pisciculture 6A, 1700 Fribourg, Tel.: +41 079 718 48 91, Mark Olexa, [email protected], Francesca Scalisi, [email protected]
Режисер/-ка
Франческа Скалізі

Франческа Скалізі народилася 1982 року, італійська режисерка та монтажерка. 

Разом з режисером Марком Олекса вона мешкаєу Фрібурі (Швейцарія) і керує продюсерською компанією DOC MOBILE. Їхній перший повнометражний документальний фільм «Півжиття у Фукушімі» знятий у Японії на плівку 16 мм і був показаний на Vision du Réel та міжнародному фестивалі документального кіно Hot Docs. Крім того, вони є засновниками та арт-директорами Flying Film Festival – першого у світі фестивалю, який буде повністю проведений у небі. Flying Film Festival – це конкурс короткометражних фільмів, організований у співпраці зі SWISS Air Lines з метою донесення короткометражних фільмів до ширшої аудиторії.

Вибрана фільмографія

Вибране: «Gente dei bagni – Люди зкупальні» (2015), «Моріом» (2015)

Режисер/-ка

Марк Олекса народився 1984 року, швейцарський режисер і продюсер. Вони мешкають у Фрібурі (Швейцарія) і керують продюсерською компанією DOC MOBILE. Їхній перший повнометражний документальний фільм «Півжиття у Фукушімі» знятий у Японії на плівку 16 мм і був показаний на Vision du Réel та міжнародному фестивалі документального кіно Hot Docs. Крім того, вони є засновниками та арт-директорами Flying Film Festival – першого у світі фестивалю, який буде повністю проведений у небі. Flying Film Festival – це конкурс короткометражних фільмів, організований у співпраці зі SWISS Air Lines з метою донесення короткометражних фільмів до ширшої аудиторії.

Вибрана фільмографія

Вибране (Марк Олекса): «Серцетрус» (2010), «Стратегема»(2014), «Моріом» (2015)


Синя зала
Будинок кіно
вул. Саксаганського, 6
Зустріч з режисерами
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Audience Emancipated: Боротьба за кінотеатр «Емек»
ОБРАЗ МІСТА
Audience Emancipated: Боротьба за кінотеатр «Емек»
Рік
2016
Країна
Туреччина
Режисер/-ка
Emek Bizim İstanbul Bizim
Тривалість
48’
ОБРАЗ МІСТА
Планета Петріла
ОБРАЗ МІСТА
Планета Петріла
Рік
2017
Країна
Румунія
Режисер/-ка
Андрей Даскалеску
Тривалість
80’
ОБРАЗ МІСТА