Круглий стіл «Звук і музика в документальному кіно»

Тривалість
90’

Чи потребує реальність документального фільму такого додаткового інструменту впливу на глядача, як музика чи саунд-дизайн? Чи етично використовувати непритаманні зображуваній реальності звуки у проекті, що фіксується і позиціонується як документ? Музика – це маніпуляція чи необхідний образотворчий елемент картини? Здається, дискусії на ці теми точаться між документалістами ще від часів появи звукового кіно.

 

Утім, на круглому столі, присвяченому аналізу звукового супроводу неігрових стрічок, йтиметься не лише про етичні аспекти, а й про цілком практичні поради. Зокрема профі з цієї сфери кіновиробництва розкажуть, як створювати музику для документального кіно, як використовувати вже готові композиції та інтегрувати їх у звукоряд фільму згідно із законом про авторське право. Також експерти обговорять особливості запису звуку в процесі роботи саме над документалістикою.

 

Учасники:

 

Антон Дегтярьов – композитор, музикант, учасник дуету Ptakh Jung,автор музики до кінофільмів.

 

Іван Козленко – культуролог, арт-менеджер, засновник Фестивалю німого кіно та сучасної музики «Німі ночі» (Одеса), єдиного фестивалю архівного кіно в Україні.

 

Владислав Міцовський – продюсер, музичний менеджер.

 

Сергій Степанський – звукорежисер, актор, член Європейської кіноакадемії.

 

Модерує режисерка Марина Степанська.


Зала «КЛАСІК»
Кінотеатр «Жовтень»
Понеділок
25 березня 2019
12:30
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024