«Ukraine: here we go!»: про розквіт українського доку на фестивалі в Амстердамі

10 листопада 2019

Делегація українських документалістів/-ок «Ukraine: here we go!» вирушає на фестиваль IDFA. Docudays UA спільно з Державним агентством України з питань кіно та «Українським інститутом» представлять на головному світовому майданчику неігрових фільмів 10 кращих проєктів з України! 

 

18 листопада Docudays UA запрошує у кіноклуб Polotno на презентацію учасників та учасниць «Ukraine: here we go!» та показ коротких метрів українських документалістів/-ок, які будуть у складі делегації. Тут представимо не лише цьогорічну делегацію на IDFA, а й розповімо про її можливості та як найбільш ефективно використати своє перебування на фестивалі для розвитку власних проектів.

 

У програмі перегляду – три короткометражні стрічки. Це фільм «Понад Стіксом», який представить продюсерка та режисерка монтажу Марія Стоянова. Стрічка отримала спеціальну відзнаку конкурсу DOCU/КОРОТКО за «чудовий приклад того, як колектив молодих кінематографістів може об'єднатися і створити цілісну історію, показану з багатьох точок зору суспільства».

 

Історія режисера Олексія Радинського «Колір фасаду – синій» про архітектора та художника Флоріана Юр’єва, яку представить на показі продюсерка Люба Кнорозок. Фільм про те, як Флоріан Юр’єв розпочинає кампанію проти свавілля столичних забудовників, щоб урятувати свій авторський проект «Літаючу тарілку», – став одним із переможців фестивального конкурсу «CIVIL PITCH: фільми громадської активності». Серед програми показу і короткометражний фільм «Історія зимового саду» про долю павільйону квітникарства колишнього ВДНГ. Після перегляду також можна буде поспілкуватися з режисером стрічки Семеном Мозговим. Його повний метр з однойменною назвою отримав головний приз у цьогорічному конкурсі DOCU/УКРАЇНА.

 

Початок: 18 листопада о 19:30 в Urban Space 500 (вул. Бориса Грінченка, 9).

Вхід вільний за попередньою реєстрацією.

Подія у Facebook та реєстрація.

 

Власне, 18 листопада можна буде поспілкуватися з усіма учасниками та учасницями української делегації на IDFA.

 

Це вперше цього року в українських професіоналів/-ок є можливість отримати фінансову, координаційну та консультаційну підтримку у поїздці на фестиваль. Загалом, участь документалістів/-ок в делегації – це не лише можливість дізнатися більше про індустрійну інфраструктуру фестивалю, а й шанс розширити мережу своїх професійних контактів. Адже в межах події «Ukraine: Here We Go!» автори презентуватимуть свої роботи. 26-го листопада о 15:30 у фестивальному просторі Industry Hub відбудеться презентація 4 відібраних проєктів. Ведучою заходу буде голова індустрійної платформи кінофестивалю DOK Leipzig – Бріджид О’Шіа, одна з кращих міжнародних експерток з креативної документалістики. Тут представлять свої майбутні фільми – режисерка Аліса Коваленко та продюсер Стефан Сіоан з проектом «Експедиція 49», режисер Ігор Іванько, продюсерка Марія Пономарьова з історією «Крихка пам'ять», режисерка Марія Стоянова з майбутнім фільмом «Фрагменти льоду», а також режисерка Аліна Горлова та продюсер Максим Наконечний з проектом «Поміж війн». Вхід на цей захід вільний для всіх власників фестивальних бейджів. 

 

Також на фестивалі будуть присутні фільмейкери та фільмейкерки всіх 10 відібраних до участі в делегації проєктів. Серед таких проєктів – «Сіль з Боневілля» (реж. Семен Мозговий), «Лимани» (реж. Сергій Лисенко), «Свідчення Флоріана» (реж. Олексій Радинський), «Наслідки VR: Євромайдан» (реж. Сергій Полєжака), «РОЗИ. Фільм-кабаре» (реж. Ірина Стеценко) та «Залізна сотня» (реж. Юлія Гонтарук). 

 

Детально про усі фільми тут.

 

Стежте за делегацією у події на Facebook.

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного…
Новини
01 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного з війною
Новини
01 березня 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майдан…
Новини
29 лютого 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майданчика на Docudays UA
Новини
29 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євром…
Новини
19 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж»
Новини
19 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Катерина Горностай: «Прикол Docudays UA — це фестиваль документальног…
Інтерв'ю
08 лютого 2024
Катерина Горностай: «Прикол Docudays UA — це фестиваль документального кіно, про який не знімали нічого на відео»
Інтерв'ю
08 лютого 2024