Моя перебудова

Рік
2010
Країна
США, Великобританія
Тривалість
87’
Режисер/-ка
Робін Хессман

Моя перебудова слідкує за долею п’ятьох цілком звичайних росіян, що стали свідками надзвичайних часів — від захищеного радянського дитинства та юності до розпаду Радянського Союзу та мінливого ландшафту пост-радянської Росії. Використовуючи рідкісні для західного глядача кадри — домашнє відео з СРСР 70-х рр. – фільм поєднує інтимну картину минулого із сучасним життям колишніх однокласників, вимальовуючи складне плетиво мрій та розчарувань тих, хто виріс за залізною завісою.

Виробництво
Red Square Productions, 603 7th st,2nd floor Brooklyn 11215 NY – USA, +16176536169, [email protected] , www. myperestroika.com
Режисер/-ка
Робін Хессман

Робін Хессман закінчила університет Брауна за двома спеціальностями – російська мова та кіномистецтво. Отримала «червоний диплом» з кінорежисури у ВДІКу. У 1994 р. разом з Джеймсом Лонглі здобула Оскар за фільм Портрет хлопчика з собакою. Під час 8 років проживання в Росії Робін Хессман працювала для дитячого телевізійного проекту «Вулиця Сезам». У США була продюсером телефільмівTupperware! and Julia! America’s Favorite Chef. Прем’єра її повнометражного документального дебюту Моя перебудова відбулася на кінофестивалі в Санденсі у 2010 р.

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024