Docuday UA в «Європейському містечку»

30 травня 2012

Під час ЄВРО 2012 гостей та мешканців Києва прийматиме «Європейське Містечко», ще один гостинний майданчик, де відбуватимуться цікаві й різноманітні події. Серед них – покази кращих фільмів цьогорічного Docuday UA. 8 та 9 червня тут можна буде переглянути українську збірку фільмів-портретів «Нові герої» Романа Бондарчука (спільний проект Міжнародного Фонду «Відродження», Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров'я й продакшн-студії Docudays UA), стрічку «Коли ми станемо щасливими» польського режисера Павела Височанські, переможця конкурсу Docu/Коротко, та «Грішну хворобу» голландця Яна Яапа Кейпера. Детальний розклад показів та опис фільмів читайте нижче.

Розклад

8 червня. Конференц-зала «Європейського містечка»

18.00-19.00 – «Нові герої». Режисер: Роман Бондарчук (Україна)

Нові герої – це три документальних фільми-портрети звичайних українців. У кожного з них своя історія, проте є й спільне – їхня боротьба з несправедливістю у країні сьогодні. Ці три розповіді про те, як звичайні люди з глибинок Сходу та Півдня України не дозволили системі загнати себе у безвихідь.

21.00-22.00 - Концертна сцена «Європейського містечка». «Колиcь ми станемо щасливими». Режисер: Павел Височанські (Польща). Фільм- переможець цьогорічного конкурсу Docu/Коротко

Даніель - юнак з Ліпіни, найбільш нужденного містечка в усій південній Польщі. Він прагне вирватися з  бідності. Озброєний камерою на мобільному телефоні, він вештається своїм кварталом, розпитуючи дітей та дорослих про їхні мрії. Чи справдяться ті мрії бодай для когось?

9 червня. Концертна сцена «Європейського містечка»

22.00-24.00 – «Грішна хвороба». Режисер: Ян Яап Кейпер (Нідерланди)

31-річна росіянка Саша Волгіна – ВІЛ-позитивна та вагітна. На сьогодні темпи поширення епідемії СНІДу в Росії – найвищі у світі. Понад 1 млн. росіян живуть зі статусом ВІЛ; більшості з них нема й 35 років. Втім, медикаментів постійно бракує, уряд не фінансує профілактику СНІДу, а наркозалежні стрімко криміналізуються. Саша очолює групу активістів, які намагаються зарадити цій ситуації. Режисер Ян Яап Кейпер слідує за нею в її щоденній боротьбі за виживання.

Фестиваль – неполітичний і некомерційний. Вхід на всі кінопокази – вільний.

«Європейське містечко» - це спільний проект Представництва Європейського Союзу в Україні, Київської міської державної адміністрації, що здійснюється в рамках міжнародного українсько-німецького співробітництва. «Європейське містечко» діятиме під Аркою Дружби народів з 2 червня по 1 липня. Мета - представити у цікавій, інтерактивній формі досвід та досягнення ЄС, а також співпрацю Україна-ЄС. У «Європейському містечку» буде презентовано нові ініціативи, спрямовані на міжнародне співробітництво заради розвитку.

На стаціонарних та мобільних виставках у тематичному парку буде представлено одинадцять тем у сфері глобального розвитку: від україно-європейських відносин до спорту. Наочним прикладом можливостей та перспектив відновлювальної енергетики буде встановлена на майданчику компактна електро-станція. Під час показів моди та фестивалю європейського кіно гості містечка зможуть побачити яскраві й різнобарвні твори українських митців та їх європейських колег.  На малому футбольному полі відбудуться численні турніри: між посольствами європейських країн, європейськими культурними інститутами та міні-турніри для дитячих команд зі всієї України. У «Кулінарній Україні» гості «Європейського містечка» зможуть  оцінити смак українських напоїв та страв.

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Режисерки DOCU/Україна: про активну згоду, жіночу оптику, вестернів і…
Конспект
11 липня 2024
Режисерки DOCU/Україна: про активну згоду, жіночу оптику, вестернів і те, як знайти фільм у купі сміття
Конспект
11 липня 2024
Архів війни. Словник
Новини
05 липня 2024
Архів війни. Словник
Новини
05 липня 2024
DOCU/СИНТЕЗ. Волонтерство, звукові архіви та солідарність
Інтерв'ю
04 липня 2024
DOCU/СИНТЕЗ. Волонтерство, звукові архіви та солідарність
Інтерв'ю
04 липня 2024
Дар’я Бассель: «Документальне кіно краще говорить з людьми про події,…
Інтерв'ю
03 липня 2024
Дар’я Бассель: «Документальне кіно краще говорить з людьми про події, які відбуваються тут і зараз»
Інтерв'ю
03 липня 2024
Вейн Джордаш: «Якщо ми втратимо Україну, наші діти житимуть у дуже не…
Інтерв'ю
02 липня 2024
Вейн Джордаш: «Якщо ми втратимо Україну, наші діти житимуть у дуже небезпечному світі»
Інтерв'ю
02 липня 2024
Макс Буткевич. Боремося і чекаємо
Новини
01 липня 2024
Макс Буткевич. Боремося і чекаємо
Новини
01 липня 2024
Повернути фокус уваги: як пройшла світова прем’єра фільму «Свідки. По…
Культурна дипломатія
25 червня 2024
Повернути фокус уваги: як пройшла світова прем’єра фільму «Свідки. Полон вбиває» на кінофестивалі Sheffield DocFest
Культурна дипломатія
25 червня 2024
Крізь крихке до міцного: яким був 21 Docudays UA
Новини
18 червня 2024
Крізь крихке до міцного: яким був 21 Docudays UA
Новини
18 червня 2024