Docuday UA в «Європейському містечку»

30 травня 2012

Під час ЄВРО 2012 гостей та мешканців Києва прийматиме «Європейське Містечко», ще один гостинний майданчик, де відбуватимуться цікаві й різноманітні події. Серед них – покази кращих фільмів цьогорічного Docuday UA. 8 та 9 червня тут можна буде переглянути українську збірку фільмів-портретів «Нові герої» Романа Бондарчука (спільний проект Міжнародного Фонду «Відродження», Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров'я й продакшн-студії Docudays UA), стрічку «Коли ми станемо щасливими» польського режисера Павела Височанські, переможця конкурсу Docu/Коротко, та «Грішну хворобу» голландця Яна Яапа Кейпера. Детальний розклад показів та опис фільмів читайте нижче.

Розклад

8 червня. Конференц-зала «Європейського містечка»

18.00-19.00 – «Нові герої». Режисер: Роман Бондарчук (Україна)

Нові герої – це три документальних фільми-портрети звичайних українців. У кожного з них своя історія, проте є й спільне – їхня боротьба з несправедливістю у країні сьогодні. Ці три розповіді про те, як звичайні люди з глибинок Сходу та Півдня України не дозволили системі загнати себе у безвихідь.

21.00-22.00 - Концертна сцена «Європейського містечка». «Колиcь ми станемо щасливими». Режисер: Павел Височанські (Польща). Фільм- переможець цьогорічного конкурсу Docu/Коротко

Даніель - юнак з Ліпіни, найбільш нужденного містечка в усій південній Польщі. Він прагне вирватися з  бідності. Озброєний камерою на мобільному телефоні, він вештається своїм кварталом, розпитуючи дітей та дорослих про їхні мрії. Чи справдяться ті мрії бодай для когось?

9 червня. Концертна сцена «Європейського містечка»

22.00-24.00 – «Грішна хвороба». Режисер: Ян Яап Кейпер (Нідерланди)

31-річна росіянка Саша Волгіна – ВІЛ-позитивна та вагітна. На сьогодні темпи поширення епідемії СНІДу в Росії – найвищі у світі. Понад 1 млн. росіян живуть зі статусом ВІЛ; більшості з них нема й 35 років. Втім, медикаментів постійно бракує, уряд не фінансує профілактику СНІДу, а наркозалежні стрімко криміналізуються. Саша очолює групу активістів, які намагаються зарадити цій ситуації. Режисер Ян Яап Кейпер слідує за нею в її щоденній боротьбі за виживання.

Фестиваль – неполітичний і некомерційний. Вхід на всі кінопокази – вільний.

«Європейське містечко» - це спільний проект Представництва Європейського Союзу в Україні, Київської міської державної адміністрації, що здійснюється в рамках міжнародного українсько-німецького співробітництва. «Європейське містечко» діятиме під Аркою Дружби народів з 2 червня по 1 липня. Мета - представити у цікавій, інтерактивній формі досвід та досягнення ЄС, а також співпрацю Україна-ЄС. У «Європейському містечку» буде презентовано нові ініціативи, спрямовані на міжнародне співробітництво заради розвитку.

На стаціонарних та мобільних виставках у тематичному парку буде представлено одинадцять тем у сфері глобального розвитку: від україно-європейських відносин до спорту. Наочним прикладом можливостей та перспектив відновлювальної енергетики буде встановлена на майданчику компактна електро-станція. Під час показів моди та фестивалю європейського кіно гості містечка зможуть побачити яскраві й різнобарвні твори українських митців та їх європейських колег.  На малому футбольному полі відбудуться численні турніри: між посольствами європейських країн, європейськими культурними інститутами та міні-турніри для дитячих команд зі всієї України. У «Кулінарній Україні» гості «Європейського містечка» зможуть  оцінити смак українських напоїв та страв.

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного…
Новини
01 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного з війною
Новини
01 березня 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майдан…
Новини
29 лютого 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майданчика на Docudays UA
Новини
29 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євром…
Новини
19 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж»
Новини
19 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024