Дипломат

Рік
2011
Країна
Данія
Тривалість
93’’
Режисер/-ка
Мадс Брюґґер

Дивний, таємничий білий дипломат з декадентськими манерами прибуває до центральної Африки; схожий він на гібрида Генрі Стенлі та Карла Лаґерфельда. Нещодавно він купив дипломатичний статус і видає себе за успішного бізнесмена, котрий виконує дипломатичну місію. Офіційно вважається, що він приїхав розбудовувати сірникову фабрику: наймати місцевих жителів та вчити їх виробляти ці нехитрі пристрої для розпалювання вогню. А насправді, неофіційно, він шукає доступу до величезних діамантових запасів. Дипломат – позажанровий фільм; трагічна комедія про химерний світ африканської дипломатії.

Виробництво
Zentropa
Дистриб'юція:
TrustNordisk, Filmbyen 28, 2650 Hvidovre, Denmark, +45 3686 8788, +45 3677 4448, [email protected] , www.trustnordisk.com
Режисер/-ка
Мадс Брюґґер

Мадс Брюґґер (нар. у 1972 р.) – датський журналіст, телеведучий, літератор і режисер. Написав кілька книг, працював у газетах та журналах, продюсував радіопередачі (уславлені різними преміями), вів шановану критиками нічну телепередачу Одинадцята година, а також щоденну новинно-дискусійну програму Дедлайн. Створив сатиричний документальний серіал Данці за Буша (2004) і повнометражний документальний фільм Червона каплиця (переможець фестивалів Nordisk Panorama 2009 та Sundance 2010). Брюґґера також знають завдяки його власному методу «дієвої журналістики», тобто занурення у різноманітні спільноти.

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024