Чотири дні Кінотеатр Гогольfestу демонструватиме фільми Docudays UA

08 вересня 2014

У четвер, 11 вересня, о 19.00 відкривається Міжнародний полідисциплінарний фестиваль Гогольfest. У цей же день Docudays UA запрошує на показ фільму «Капітан і його пірат» режисера Енді Вольффа, що став прототипом відомого ігрового фільму «Капітан Філіпс» Пола Грінграса з Томом Хенксом у головній ролі.

 

Детальний розклад показів Docudays UA:

 

11 вересня

21.30  - «Капітан і його пірат» (реж. Енді Вольфф)

 

14 вересня

20.00 – збірник короткого метру: «Із розплющеними очима» (реж. Ерік Бефвінґ), «Мама» (реж. Лідія Шейніна), «Йоанна» (реж. Анета Копач)

 

15 вересня

21.30 – «Життя в раю – нелегали по сусідству» (реж. Роман Вітал)

 

20 вересня

17.00 – у рамках акції «Велодень», присвячений велосипедному руху, буде показаний фільм «Краля Діана» (реж. Борис Мітіч)

 

Як відомо, у цьому році Гогольfest вирішив змінити концепцію. Вперше програма заходу буде створена всього за кілька днів до старту події, адже на 70 відсотків складатиметься з того, що створять самі учасники під час школи-резиденції Гогольfestу з 6 серпня до 10 вересня. Учбово-виробничий комплекс на території непрацюючого заводу  металоконструкцій біля станції метро Бидубичі буде будувати, зміцнювати конструкції з різних видів мистецтва та суміжних дисциплін.

 

Нагадаємо, що у рамках школи-резиденції Гогольfest також відкрив Школу документалістів, метою якої є формування «універсального документаліста, який зможе знімати фільми без великої команди та великого бюджету». Школа проходила у форматі воркшопу, коли лекції про драматургію документального кіно, режисуру та монтаж перетиналися з практичними завданнями.

 

Серед лекторів - режисер, випускниця школи Марини Розбєжкіної, Катерина Горностай, режисер ігрового і документального кіно Ольга Привольнова та журналіст Богдан Кутєпов. Результатом роботи школи стануть короткометражні документальні проекти, реалізовані кожним з учнів. Ці фільми будуть презентовані в кінопрограмі Гогольfest 2014.

 

Гогольfest – перший в Україні щорічний полідисциплінарний Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва. Це презентація кращих зразків сучасного українського та світового мистецтва, акумуляція потужних творчих та інтелектуальних ресурсів, якісна презентація українського мистецтва на світовому рівні, а також формування творчого середовища, здатного стати дієвим центром розвитку українського мистецтва. Центром не тільки презентаційним, але й наснажливим, освітнім та виробничим. Це спроба знайти форму, здатну зачинати нове художнє життя, форму, яка відповідатиме вимогам часу. Це можливість виникнення в Україні нової генерації митців світового значення. Сьомий Гогольfest пройде з 11 по 21 вересня.

 

Детальніше - на сайті фестивалю gogolfest.org

22 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 6 — 13 
червня 2025
Відкриваємо прийом фільмів на Docudays UA-2025
Новини
01 серпня 2024
Відкриваємо прийом фільмів на Docudays UA-2025
Новини
01 серпня 2024
ГО «Докудейз» запускає проєкт LAB: DOCU/СИНТЕЗ х Архів війни
Новини
26 липня 2024
ГО «Докудейз» запускає проєкт LAB: DOCU/СИНТЕЗ х Архів війни
Новини
26 липня 2024