У Салоніках розпочинається 55-й Міжнародний кінофестиваль

30 жовтня 2014

Міжнародний кінофестиваль у Салоніках - Thessaloniki International Film Festival - одна з найважливіших та найгучніших подій культурного та кінематографічного життя Південної Європи.

 

Програма цьогорічного, 55-го за рахунком фестивалю складається з кількох програм. Міжнародний конкурс, де беруть участь фільми з Норвегії, Швеції, Німеччини, Австрії, Естонії, Франції, України, яка, зокрема, представлена фільмом Мирослава Слабошпицького «Плем’я». Секція Відкриті горизонти (Open Horizons) сфокусована на  незалежних кінопроектах. Спеціальна програма показу грецького кіно цього року відзначає своє сторіччя і демонструє найбільш яскраві та видатні зразки кіно з Еллади. Balkan Survey - фільми соціальної тематики про Балканський регіон. Секця Tributes, у якій фестиваль проводить зустрічі та майстер-класи від впливових кінематографістів, таких як, наприклад, Вім Вендерс і Джим Джармуш. Особлива програма від Європейського Парламенту  - The European Parliament’s LUX Prize, а також стрічки від молодих кінематографістів - Youth Screen.

 

Загалом фестиваль складається з двох частин. Перша частина, власне, 55-й Міжнародний кінофестиваль у Салоніках, традиційно присвячена ігровому кіно. Вона триватиме з 31 жовтня до 9 листопада.  Друга частина, присвячена документальним фільмам, проходитиме у березні (17th Thessaloniki Documentary Festival). Представниця команди Docudays UA Поліна Мошенська познайомить організаторів та гостей фестивалю TIFF з діяльністю та останніми тенденціями нашого фестивалю.

22 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 6 — 13 
червня 2025
Відкриваємо прийом фільмів на Docudays UA-2025
Новини
01 серпня 2024
Відкриваємо прийом фільмів на Docudays UA-2025
Новини
01 серпня 2024
ГО «Докудейз» запускає проєкт LAB: DOCU/СИНТЕЗ х Архів війни
Новини
26 липня 2024
ГО «Докудейз» запускає проєкт LAB: DOCU/СИНТЕЗ х Архів війни
Новини
26 липня 2024