320 українських шкіл приєдналися до нашого DOCU/ТИЖНЯ!

09 жовтня 2019

Docudays UA у рамках Кампанії проти кібербулінгу запустив новий освітній проєкт – DOCU/ТИЖДЕНЬ проти булінгу. У жовтні його проведуть більше трьох сотень українських шкіл (повний список – тут).

 

У програмі проєкту передбачено покази документальних фільмів. А саме: «Булер» режисера Лі Гірша і «Джованні та балет на воді» режисерки Астрід Буссінк.

 

 

Стартував DOCU/ТИЖДЕНЬ проти булінгу в Києві 8 жовтня. У столичному Технічному ліцеї старшокласникам показали фільм «Булер» Лі Гірша. Обговорювали стрічку з учнями сам режисер, який приїхав в Україну вперше, та ведуча телеканалу 1+1 Марічка Падалко.

 

 

Лі Гірш поділився з підлітками історією створення фільму: «Наді мною знущалися в середніх класах та й більшу частину дитинства. Багато в чому цей досвід і боротьба допомогли сформувати моє бачення світу». Марічка Падалко, своєю чергою, розповіла, що для неї проблема булінгу та кібербулінгу є як ніколи на часі, адже як мама трьох школярів вона вже стикнулася з дитячою агресією.

 

Телеведуча Марічка Падалко та режисер Лі Гірш 

 

Свого часу документальна стрічка «Булер» дала поштовх потужній кампанії з протидії булінгу в США. Фільм розповідає історії двох американських підлітків та їхніх родин. Стрічка відзнята протягом одного навчального року. Режисер стрічки пропонує поглянути на сповнені болю, а часом і небезпеки, життя дітей, яких цькують однокласники. Лі Гірш викриває проблему, що виходить за географічні, расові, етнічні та економічні межі.

 

 

Під час перебування в Україні Лі Гірш, окрім Києва, побуває ще в Одесі та Львові, щоб поспілкуватися з українськими вчителями та школярами.

 

10 жовтня о 19:00 запрошуємо до Hub Гостиная в Одесі (вул. Грецька, 1а) на показ документального фільму «Булер» та зустріч з режисером. 12 жовтня о 19:00 у Львівському обласному молодіжному центрі (вул. Володимира Винниченка, 12) також відбудеться показ та обговорення з автором. А 13 жовтня о 18:30 в Urban Space 500 в Києві (вул. Грінченка, 9) можна буде взяти участь у дискусії «Як попередити булінг?» за участі режисера.

 

 

Програму DOCU/ТИЖНЯ для шкіл розробляли в партнерстві з Міністерством освіти і науки України з допомогою психологів та правозахисників. DOCU/ТИЖДЕНЬ проти булінгу триватиме протягом жовтня.

 

Довідка:

Режисер Лі Гірш народився та виріс на Лонг-Айленді, штат Нью-Йорк, закінчив Нью-Йоркську кіноакадемію. Дебютний фільм «Амандла! Революція в чотириголоссі» (2002) приніс Гіршу п’ять номінацій на премію «Еммі» та одну перемогу. Співпрацював з Бараком Обамою. Його проєкт «Місцеві голоси за Обаму» переміг у номінаціях «Найкраща президентська реклама» та «Найкраща незалежна підтримка» на Reed Awards 2009 року. В Україні Лі Гірш побуває вперше.

 

Фото: Володимир Шуваєв

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Режисерки DOCU/Україна: про активну згоду, жіночу оптику, вестернів і…
Конспект
11 липня 2024
Режисерки DOCU/Україна: про активну згоду, жіночу оптику, вестернів і те, як знайти фільм у купі сміття
Конспект
11 липня 2024
Архів війни. Словник
Новини
05 липня 2024
Архів війни. Словник
Новини
05 липня 2024
DOCU/СИНТЕЗ. Волонтерство, звукові архіви та солідарність
Інтерв'ю
04 липня 2024
DOCU/СИНТЕЗ. Волонтерство, звукові архіви та солідарність
Інтерв'ю
04 липня 2024
Дар’я Бассель: «Документальне кіно краще говорить з людьми про події,…
Інтерв'ю
03 липня 2024
Дар’я Бассель: «Документальне кіно краще говорить з людьми про події, які відбуваються тут і зараз»
Інтерв'ю
03 липня 2024
Вейн Джордаш: «Якщо ми втратимо Україну, наші діти житимуть у дуже не…
Інтерв'ю
02 липня 2024
Вейн Джордаш: «Якщо ми втратимо Україну, наші діти житимуть у дуже небезпечному світі»
Інтерв'ю
02 липня 2024
Макс Буткевич. Боремося і чекаємо
Новини
01 липня 2024
Макс Буткевич. Боремося і чекаємо
Новини
01 липня 2024
Повернути фокус уваги: як пройшла світова прем’єра фільму «Свідки. По…
Культурна дипломатія
25 червня 2024
Повернути фокус уваги: як пройшла світова прем’єра фільму «Свідки. Полон вбиває» на кінофестивалі Sheffield DocFest
Культурна дипломатія
25 червня 2024
Крізь крихке до міцного: яким був 21 Docudays UA
Новини
18 червня 2024
Крізь крихке до міцного: яким був 21 Docudays UA
Новини
18 червня 2024