Устигнути всюди: Docudays UA на 15 фестивальних локаціях!

07 березня 2019

Рівно за два тижні стартує 16-й Docudays UA! Ми підготували для вас хітові прем’єри, дві програми українських фільмів, VR-CINEMA й неймовірних гостей та лекторів у традиційній майстерні DOCU/КЛАС і потужній індустрійній платформі DOCU/ПРО, ексклюзивну програму RIGHTS NOW! та особливу «Зміни це! Лабораторія впливу для активістів та документалістів». Насичений фестивальний тиждень відбудеться цьогоріч на 15 локаціях.

 

У кінотеатрі «Жовтень» (вул. Костянтинівська, 26) уже традиційно пройдуть покази позаконкурсних та конкурсних програм, а також діятиме майстерня DOCU/КЛАС та відбудеться подія індустріальної платформи – UKRAINIAN DOC PREVIEW. Тут показуватимуть фільми відкриття та закриття фестивалю.

 

Креативна спільнота IZONE (вул. Набережно-Лугова, 8) стане простором для дискусій, майстер-класів, тренінгів та відкриттям для себе нових горизонтів у переосмисленні концепції прав людини в умовах онлайн-виміру. Адже тут будуть наші заходи правозахисної програми фестивалю RIGHTS NOW! і спеціальна impact-лабораторія для документалістів/-ок та активістів/-ок. Також сюди запрошуємо на покази VR-фільмів і поспілкуватися з «живими книгами». IZONE цього року – це неймовірна кількість освітніх подій, показів та можливість познайомитися з міжнародними гостями фестивалю.

 

Частково в IZONE відбудуться й заходи DOCU/ПРО, а саме воркшоп Global Shorts Doc Forum. А індустрійні події, зокрема пітчинг проектів B2B DOC, пройдуть у просторі нашого фестивального партнера HOTEL RUS. Також в затишній та неформальній атмосфері HAPPY HOURS щовечора можна буде поспілкуватися з гостями фестивалю у кафе BURSA GALLERY (вул. Костянтинівська, 11) – доступ на ці події за фестивальною або індустрійною акредитацією. Також під час Docudays UA за нашого партнерства відбудеться концерт британського гурту Penelope Isles у клубі Closer (вул. Нижньоюрківська, 31).

 

У кінотеатрі «Київ» (вул. Велика Васильківська, 19) ітимуть фестивальні DOCU/ХІТИ, DOCU/АРТ та спецпрограма, присвячена іранському документальному кіно, ІРАН. ПРИВАТНО.

 

Кінотетар «Ліра» (вул. Велика Житомирська, 40) стане затишним місцем для перегляду нашої особливої української програми НАЦІОНАЛЬНІ ГЕОГРАФІЇ, а в глядацькі дні тут покажемо українські стрічки з програми DOCU/ХІТИ.

 

Це вперше фестиваль Docudays UA проведе глядацькі дні та покаже фільми також і в районних кінотеатрах Києва. Під час глядацьких днів – 29 і 30 березня – фільми можна буде подивитися у кінотеатрі «Boomer» (вул. М. Лаврухіна, 4) та мережі кінотеатрів КП «Київкінофільм» («Київська Русь», «Факел», «Дніпро», «Лейпциг», Кінотеатр ім. Тараса Шевченка). Тут також будуть покази двох українських фільмів з програми DOCU/ХІТИ та фільми з програми DOCU/ЮНІСТЬ.

 

Цього року Docudays UA разом з Довженко-Центром презентує ретроспективу знакових фільмів видатного українського документаліста та викладача Олександра Коваля, чиє творче життя було тісно пов’язано зі студією «Укркінохроніка». Саме тут, у Довженко-Центрі (вул. Васильківська, 1), можна буде переглянути 6 фільмів Олександра Коваля. На кожен показ ми підготували розмову після з особливими гостями, творчими друзями і колегами цього видатного майстра — Сергієм Буковським, Вікторією Бондар та Валентином Васяновичем.

 

І ми так само продовжуємо експериментувати з форматом DOC/САДОК для молодших відвідувачів фестивалю. Цього року він відбудеться в новому просторі «Бібліотеки Майбутнього» (вул. Межигірська, 25) діти у формі гри, квестів та розвивальних занять знайомитимуться з основами інформаційної безпеки у віртуальному світі та медіаграмотності.

 

Отже, зустрічайте цього року Docudays UA з 22-го до 30-го березня включно. Розклад з’явиться на сайті після 14-го березня (починаючи з цього дня можна буде придбати квитки онлайн). Детально про правила доступу на фестиваль – про квитки та акредитаціїї – тут.

 

Чільне фото: Docudays UA

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного…
Новини
01 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного з війною
Новини
01 березня 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майдан…
Новини
29 лютого 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майданчика на Docudays UA
Новини
29 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євром…
Новини
19 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж»
Новини
19 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024