Люди DOCU/ПРО

Єва Ґоба

Експертка DOCU/ПРО: MEET PROFESSIONALS & UKRAINIAN DOC PREVIEW

Єва Ґоба працює в аудіовізуальній галузі із 2005 року. За останнє десятиліття вона спродюсувала понад 20 аудіовізуальних проєктів, серед яких документальні фільми на соціальні та екологічні теми, а також альбоми і виставки документальної фотографії. Була фоторедакторкою кількох відзначених нагородами фотоальбомів, писала сценарії і готувала непрямий монтаж для соціальних та екологічних документальних фільмів.

 

Серед її найвідоміших робіт – перший латвійський документальний фільм, показаний на Берлінському кінофестивалі, homo@lv (2010, реж. Каспарс Ґоба) та «Інґа чує» (2018, реж. Каспарс Ґоба), міжнародна прем’єра якого відбулася на Hot Docs.


У 2019 році Єва заснувала кіновиробничу компанію Baltic Balkan Productions, яка працює з молодими режисерами-початківцями країн Балтії та Балканського регіону і зосереджена на актуальних соціальних та екологічних проблемах у суспільстві. Єва живе між Белградом, де очолює індустрійну секцію Міжнародного документального кінофестивалю Beldocs, та латвійським містом Цесіс, де вона керує мистецькою резиденцією Rucka Artist Residency.