17 Docudays UA відбудеться онлайн!

06 квітня 2020

Цього року у зв’язку з карантином ми вирішили провести 17 Docudays UA онлайн! З 24 квітня до 3 травня включно ми підготували для вас 45 онлайн-трансляцій правозахисних заходів RIGHTS NOW! та подій майстерні документалістики DOCU/КЛАС. Щовечора на глядачів чекатиме нова серія «Села» від видатної французької режисерки Клер Сімон. Це також понад 50 стрічок у безкоштовному доступі до 10-го травня на нашій платформі DOCU/SPACE. Для нас це рішення сповнене викликів та експериментів: ми будемо першим українським кінофестивалем, який відбудеться онлайн. Відтак долучитися до Docudays UA-2020 зможуть не лише киян(к)и, а й уся Україна.


Ми хочемо підтримати наших глядачів та глядачок, тож усі фестивальні кінопокази та онлайн-трансляції будуть безкоштовними. За можливості, можна сплатити за перегляд довільну суму або зробити благодійний внесок на сайті фестивалю.

 

Ми дякуємо всім донорам та партнерам, режисерам та режисеркам фестивальних стрічок за солідарність та сприяння у втіленні цього амбітного рішення. Тож під час карантину ми пропонуємо вам прожити новий, абсолютно непересічний досвід віртуальних відвідин Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини. Залишаймося вдома, аби дивитися та обговорювати документальне кіно разом із нами.  

 

Вікторія Лещенко, програмна директорка Docudays UA, зазначає: «Рішення робити онлайн-фестиваль уже наприкінці квітня було для нас непростим. Звісно, жодна віртуальна подія не замінить фізичну. І почуття режисерів, коли фільми не потрапляють на екрани кінотеатрів, ми добре розуміємо. Надзвичайно вдячні, що в цей бентежний час усі режисери й режисерки, а також партнери з великою прихильністю поставилися до такої ідеї.  Цей фестиваль наш акт солідарності зі світовою культурною спільнотою та спосіб підтримати наших глядачів і глядачок під час кризи. Він (фестиваль - ред.) дозволить перезавантажитися і зберегти зв'язок зі світом за умов глобальної ізоляції».


Фестиваль матиме три основні компоненти:

 

І. Публічні онлайн-трансляції на сайті docudays.ua правозахисних дискусій програми RIGHTS NOW!, лекцій та зустрічей DOCU/КЛАС, а також розмов про життя і про кіно з режисерами/-ками фестивальних стрічок та кінокритиками/-инями.

 

ІІ. Віртуальний кінотеатр DOCU/SPACE, де ви зможете переглянути понад 50 фестивальних стрічок з конкурсних та позаконкурсних програм, більшість з яких будуть доступні з 24 квітня до 10 травня.  

 

ІІІ. Ексклюзивні онлайн-події для власників/-ць індустрійних акредитацій DOCU/ПРО. Cеред них: Ukrainian Doc Preview презентація актуальних українських документальних фільмів на стадії виробництва перед фахівцями/-чинями кіноіндустрії, втілена у партнерстві з Українським інститутом, а також Meet Professionals цикл онлайн-зустрічей з міжнародними експерт(к)ами документального кіно.

 

Також глядачі та глядачки зможуть зареєструватися до дистанційного спілкування з «книгами» в Живій бібліотеці. А підліткам з різних куточків України ми запропонуємо участь в Онлайн-студії документального кіно, де під менторством документальних режисерів/-ок вони створюватимуть у DOCU/ТАБОРІ власні документальні стрічки про життя на карантині. 

 

Онлайн-фестиваль збереже всі конкурсні програми DOCU/СВІТ, DOCU/УКРАЇНА та DOCU/КОРОТКО. Традиційно кожну з програм оцінюватиме окремий склад журі, до якого входять іноземні та українські експерт(к)и, документаліст(к)и, правозахисники й правозахисниці. Одна з десяти номінованих стрічок отримає нагороду RIGHTS NOW! Її вручать креативному документальному кіно, що досліджує сучасний світ і робить значний внесок у дискусію про людську гідність, свободу та рівність.

 

За тиждень ми опублікуємо детальну програму та розклад фестивальних онлайн-трансляцій. Інформацію про фестивальні абонементи та індустрійні акредитації надішлемо їхнім власникам/-цям на пошту. 

 

Нагадуємо, що 17 Docudays UA присвячений темі дорослішання. У контексті державної політики ми пропонуємо розібратись у правах дітей i як може звучати голос молодi в обговоренні суспільних питань. 

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного…
Новини
01 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного з війною
Новини
01 березня 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майдан…
Новини
29 лютого 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майданчика на Docudays UA
Новини
29 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євром…
Новини
19 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж»
Новини
19 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024