Данило Гайдамаха став амбасадом Кампанії проти кібербулінгу Docudays UA

19 лютого 2021

Новим амбасадором Всеукраїнської кампанії проти кібербулінгу Docudays UA став популярний блогер Данило Гайдамаха. У TikTok він відомий під псевдонімом Чорнобровий. Данило Гайдамаха — перший україномовний блогер із понад стотисячною аудиторією в цій соцмережі. Для Кампанії проти кібербулінгу Docudays UA Данило Чорнобровий уперше згадав про свої шкільні роки та розповів, як подолав онлайн-цькування. 

 

Свою кар’єру блогера та перехід з російської на українську мову хлопець розпочав у старших класах. Тоді на особистій сторінці в Instagram він почав розповідати про своє життя українською мовою. Його однокласники негативно відреагували на мовний перехід Данила, відписувалися від його сторінки та лишали неприємні коментарі. Але блогер не відмовився від своїх переконань та впорався з негативом: «Я просто твердо бив в одну точку. Згодом побачив, що однокласники на мене підписалися назад, бо побачили мою непохитну позицію».


 

Коли з’явилася популярна соцмережа TikTok, Данило створив свій акаунт під псевдонімом Чорнобровий та почав «бити в одну точку» там. Популярність здобув завдяки креативним відео про патріотизм. Майже мільйонні перегляди відео Чорнобрового — це результат детально продуманих сюжетів відео, робота над своїм стилем, постійний моніторинг змін у трендах TikTok. 

 

Усім користувачам соцмереж, особливо дітям та підліткам, які зіштовхуються з онлайн-цькуванням, Данило радить знайти ресурс у собі, аби вистояти перед негативом у мережі: «Коли ти збагнеш, що твердо стоїш і за тобою правда, то зрозумієш, що щоб б не сталося, ти завжди можеш знайти ресурс в собі, щоб вистояти і розібратися із ситуацією».

 

У ситуації кібербулінгу важливо не залишатися із проблемою наодинці, вважає Данило Гайдамаха, а знайти підтримку серед близьких та друзів. «Мені здається, в онлайн-цькуванні не так страшне саме цькування, як відсутність підтримки. Якщо тебе ніхто не підтримує, це стає дуже травматичним досвідом. Тому якщо опиняєшся в ситуації кібербулінгу, важливо звернутися за допомогою до рідних та близьких. Разом легше знайти вихід з будь-якої ситуації».

 

Приєднуйтесь до кампанії за посиланням.

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного…
Новини
01 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного з війною
Новини
01 березня 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майдан…
Новини
29 лютого 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майданчика на Docudays UA
Новини
29 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євром…
Новини
19 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж»
Новини
19 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Катерина Горностай: «Прикол Docudays UA в тому, що це фестиваль докум…
Інтерв'ю
08 лютого 2024
Катерина Горностай: «Прикол Docudays UA в тому, що це фестиваль документального кіно, про який ніколи не знімали нічого на відео»
Інтерв'ю
08 лютого 2024
Каталог української документалістики
Новини
07 лютого 2024
Каталог української документалістики
Новини
07 лютого 2024
Конкурс на послуги з координування кінопрограм
Новини
18 січня 2024
Конкурс на послуги з координування кінопрограм
Новини
18 січня 2024