DOCU/УКРАЇНА

Привоз

Рік
2021
Країна
Україна
Тривалість
75’’
Режисер/-ка
Єва Нейман
Фільм документує життя одного з найстаріших і найбільших базарів Європи. Пристрасті обабіч прилавків, сни вантажників, таємні фантазії продавчинь риби… Роздумами про світобудову та сенс життя діляться охоронці базару й керівник барахолки. Що було, що є, що буде — передбачення вуличних ворожок, «дуже точна вага» й щедрі порції на пробу. На Привозі можна зустріти усі прошарки населення міста. Тут їх представлено й виявлено! Сюди приходять усі, і кожен знаходить щось для себе. І ті, хто шукає див чи метаморфоз — змін долі, людської душі або часу — теж не піде звідси з порожніми руками.
 
Творча команда:
Режисерська робота: Єва Нейман
Продюсування: Геннадій Кофман, Ольга Бесхмельниціна
Операторська робота: Єва Нейман, Саша Орешкович
Монтаж: Павло Залєсов
Звук: Валентин Пінчук, Іво Хеґер
Виробництво
MaGiKa Film, Gennady Kofman, gkofman@magikafilm
Дистриб'юція:
Raina Film Festival Distribution
Нагороди
Участь в офіційній програмі кінофестивалю DocLisboa (2021); «Спеціальна відзнака» в секції «Work in progress» на Одеському міжнародному кінофестивалі (2020)
Режисер/-ка
Єва Нейман
Єва Нейман — народилася в Запоріжжі, живе в Україні та Німеччині. Вивчала право в Марбурзькому університеті Філіппа, закінчила Німецьку академію кіно й телебачення в Берліні (2007) за спеціальністю «режисура». Її дипломний проект — документальний фільм «Шляхи Господні» — у 2007 році отримав Німецьку премію талантів «Перші кроки». Документальні фільми Єви демонстрували на Міжнародному кінофестивалі в Роттердамі, Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах і Міжнародному кінофестивалі в Торонто. Також вони здобули нагороди на кінофестивалі «Чорні ночі» в Таллінні, Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах, Одеському міжнародному кінофестивалі, Міжнародному кінофестивалі у Фрайбурзі.
 
Вибрана фільмографія
«Пісня пісень» (2015), «Дім із башточкою» (2012), «Біля річки» (2007), «Шляхи Господні» (2007), «Побачити море» (2005), «Усе як у старі часи» (2004), «Завмри, відімри» (2001)
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024