DOCU/ЕНЕРГІЯ

Вірунґа

Рік
2014
Країна
Великобританія
Тривалість
92’
Режисер/-ка
Орландо фон Айнзідель

У вкритих лісом нетрях східного Конго розташований Національний парк Вірунґа – одне з місць на Землі, позначених найбільшим біорозмаїттям, домівка останніх гірських горил, які лишилися на планеті. У цьому дикому, але чарівному середовищі, маленька бойова команда рейнджерів, до якої входять колишня дитина-солдат, опікун осиротілих горил та самовідданий захисник природи, захищають цю пам’ятку ЮНЕСКО від озброєних загонів, браконьєрів і темних сил, що борються за контроль природних багатств Конго. Коли новосформований повстанський загін M23 оголошує війну, конфлікт загрожує життю та стабільності всього, що вони так прагнули захистити, а персонажі та творці фільму опиняються під перехресним вогнем.

Виробництво
Grain Media, Unit 1, Gladiator Works, Gladiator Street, London, UK, +44 20 8690 1010, www.grainmedia.co.uk; Violet Films, [email protected]
Дистриб'юція:
Grain Media, London, SE24 9AF, UK, +44 79 4658 2641, Joanna Natasegara
Нагороди
2015 – номінація на Оскар за Найкращу повнометражну документальну стрічку; 2015 – номінація «Найкращий документальний фільм», BAFTA Awards; 2015 – «Чорна перлина» за найкращий документальний ігровий фільм на Кінофестивалі Абу-Дабі; 2014 – нагорода F:ACT – «Почесна згадка» на CPH:DOX; 2014 – нагорода за «Ігровий документальний фільм», Фестиваль документального кіно DOXA; 2014 – нагорода «Міжнародний режисер-початківець», Канадський міжнародний документальний кінофестиваль Hot Docs
Режисер/-ка
Орландо фон Айнзідель

Орландо фон Айнзідель – колишній професійний сноубордист. Разом з другом заснував теле- та кіновиробничу компанію Grain Media у Лондоні. П’ять років потому маленька компанія здобула успіх, а діяльність фон Айнзіделя стала включати не лише документальне кіно, а й музичні та промо- відео для музичних гуртів і міжнародних брендів. Його документальні фільми, що освітлюють різноманітні сюжети, від озброєного наркоторгівця у Пекхемі (Лондон) до торгівлі молодими футболістами в Африці, були показані в Африці, Азії, Європі та Арктиці та здобули численні нагороди.

Вибрана фільмографія

Вибране: Скейтістан: життя і скейт у Кабулі (2010), Загін примусових шлюбів (2011), Радіо Аміна (2011), Ми їдемо: історія сноубордингу (2013)

Велика зала
Кінопанорама
вул. Шота Руставелі, 19
Обговорення з режисером по скайпу. Розширене обговорення за участі Ігоря Сущенка, виконавчого директора організації «Вчителі за демократію та партнерство» та Олени Харченко, медіа-координатора проекту «Освіта для сталого розвитку в дії»
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Під напругою
DOCU/ЕНЕРГІЯ
Під напругою
Рік
2014
Країна
Австрія
Режисер/-ка
Губерт Канавал
Тривалість
90’’
DOCU/ЕНЕРГІЯ
Нульовий вплив
DOCU/ЕНЕРГІЯ
Нульовий вплив
Рік
2009
Країна
США
Режисер(к)и
Лора Ґебберт, Джастін Шайн
Тривалість
93’’
DOCU/ЕНЕРГІЯ