Машина часу Сема Клемке

Рік
2015
Країна
Австралія
Тривалість
94’
Режисер/-ка
Метью Бейт

У 1977 році Сем Клемке почав затято знімати все своє життя на камеру. За десятиліття до одержимості селфі та постійними поновленнями статусів у соціальних мережах, Сем документував своє життя протягом більше ніж тридцяти років. Його камера фіксувала, як з оптимістичного підлітка він перетворювався у зарозумілого 20-річного молодика, а із тридцятилітнього чоловіка,  який ненавидить себе, – у зрілу особистість, схильну до філософських узагальнень. Того ж року, що Сем почав свій проект, NASA запустила «Вояджер» у далекий космос. «Золотий запис» у нього на борту – це своєрідний портрет людства, що має розповісти про нас позаземним істотам. У фільмі два унікальні автопортрети перебувають у паралельному вільному плаванні, спостерігаючи за часом, пам'яттю, смертю і за тим, що означає бути людиною.

Виробництво
Closer Productions, 226 Fullarton Road, Glenside SA 5065, Australia, +6183942535, [email protected], www.closerproductions.com.au
Дистриб'юція:
Visit Films, 173 Richardson Street, Brooklyn, NY 11222, USA, +17183128210, [email protected], www.visitfilms.com
Нагороди
2015 – Нагорода Гільдії австралійських письменників за найкращий документальний фільм, що демонструвався на ТБ; 2015 – Переможець конкурсу «Глибина різкості» на Міжнародному фестивалі документального кіно DocAviv
Режисер/-ка
Метью Бейт

Метью Бейт народився на півночі Англії, але більшість свого життя прожив на півдні Австралії, де й став співзасновником та одним із керівників кінокомпанії Closer Productions. У своїх фільмах він віднаходить втрачені культурні цінності та зображує героїв, що знаходяться на межі норми. Використовуючи колаж, графіку руху та візуально-звукові ефекти у своїх роботах, він шукає сенс у білому шумі поп-культури. Метью був здобувачем Документальної стипендії Девіда і Джоан Вільямсів.

Вибрана фільмографія

Вибране: Таємниця літаючих кедів (2010), Замовкни, малий чоловіче! Звуковий нещасний випадок (2011), Я хочу краще танцювати на вечірках (2013)

Синя зала
Кінотеатр «Київ»
вул. Велика Васильківська, 19
Вхід за безкоштовними квитками
Дивитися фільмотримати квиток
PinchukArtCentre
PinchukArtCentre
вул. Велика Васильківська/Басейна, 1/3-2, блок А
Вхід за безкоштовними квитками
Дивитися фільмотримати квиток
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Ольмо і «Чайка»
DOCU/АРТ
Ольмо і «Чайка»
Рік
2015
Країна
Данія, Бразилія, Франція, Португалія, Швеція
Режисер(к)и
Петра Коста, Леа Ґлоб
Тривалість
82’
DOCU/АРТ
Шоу всіх шоу
DOCU/АРТ
Шоу всіх шоу
Рік
2015
Країна
Ісландія, Велика Британія
Режисер/-ка
Бенедікт Ерлінґссон
Тривалість
73’
DOCU/АРТ
Дискусія «Ілюзія жанру»
DOCU/АРТ
Дискусія «Ілюзія жанру»
Тривалість
90’
DOCU/АРТ