Повзучий сад

Рік
2014
Країна
Великобританія
Тривалість
82’
Режисер(к)и
Тім Ґребгем, Джаспер Шарп

Дивовижний науково-фантастичний фільм, який здобув чимало нагород за свою мистецьку форму та надихнув Джима О’Рурка з Sonic Youth на написання саундтреку. «Повзучий сад» розповідає про марґінальних науковців, мікологів і художників та їхні стосунки з надзвичайною плазмодіальною слизоподібною пліснявою. Цю плісняву використовують для дизайну, який черпає натхнення в біологічних структурах, дослідження нетрадиційних комп’ютерів і контролерів для роботів – більшість цих тем, втім, перебувають на межі наукової фантастики. Автори фільму не лише вивчають слизоподібну плісняву в лабораторіях, а й вирушають у подорож, щоб полювати на ці організми у природних умовах.

Творча команда:
Режисерська робота: Тім Ґребгем, Джаспер Шарп
Продюсування: Тім Ґребгем, Джаспер Шарп
Операторська робота: Тім Ґребгем
Монтаж: Тім Ґребгем
Звук: Джим О’Рурке, Woob
Виробництво
Cinema Iloobia, [email protected]
Нагороди
2014 – найкращий документальний фільм на кінофестивалі Outlier; 2014 – «Бронзовий череп» — особлива згадка на фестивалі Morbido; 2014 – приз за найкращу режисерську роботу в документальному фільмі на Fantastic Fest;
Режисер/-ка
Тім Ґребгем

Тім Ґребгем — режисер, візуальний художник і аніматор, що мешкає у Великобританії. Він 10 років створював інсталяції та експерименти з живими візуальними ефектами та аналоговими проекціями у Великобританії та Європі, а потім створив незалежну студію cinema iloobia у 2003 році. Тім знімає незалежне короткометражне кіно вже більш ніж 20 років, і його фільми були показані на різних фестивалях та в різних галереях світу. Крім того, він був співавтором дитячої книжки «Творець фільмів: всеохопний посібник зі створення фільмів» (2010), а його ілюстрації з’являлися у п’яти книгах серії Stickerbomb (2008–2014).

 

Вибрана фільмографія

Вибране: «KanZeOn» (2011), «Сока Африка» (2011), «Вицвітання» (2013)

Режисер/-ка
Джаспер Шарп

Джаспер Шарп – письменних, кінокритик, куратор та історик кіно, який мешкає в Лондоні. Він відомий у всьому світі як спеціаліст із японського кіно. Джаспер є співзасновником і співредактором сайту про японське кіно Midnight Eye. У якості автора кінопрограм він курував багато мандрівних ретроспектив і кіносезонів по всьому світу. Окрім гострої аматорської зацікавленості в мікології, до його дослідницьких інтересів належить історія технологій кіновиробництва і виставок — за цією спеціальністю він отримав PhD у Шеффілдському університеті на тему «Японське широкоекранне кіно: комерція, технологія та естетика».

 

Вибрана фільмографія

Вибране: «Повзучий сад» (2014)

Синя зала
Будинок кіно
вул. Саксаганського, 6
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
О Інтернет! Мрії цифрового світу
HOMO SCIENCE
О Інтернет! Мрії цифрового світу
Рік
2016
Країна
США
Режисер/-ка
Вернер Герцоґ
Тривалість
98’
HOMO SCIENCE
Зерно: Прихована історія
HOMO SCIENCE
Зерно: Прихована історія
Рік
2016
Країна
США
Режисер(к)и
Таґґарт Сіґел, Jon Betz
Тривалість
94’
HOMO SCIENCE