Вигорання

Рік
2016
Країна
Бельгія, Франція, Швейцарія
Тривалість
85’
Режисер/-ка
Жером ле Мер

По всій Європі вигорання досягає масштабів епідемії серед працівників громадського та приватного секторів. Чи ми зрештою вб’ємо себе? Чи нам вдасться знайти сенс і радість у роботі? Цей фільм – драма про життя та смерть. Протягом двох років бельгійський режисер Жером ле Мер спостерігав за працівниками хірургічного відділення однієї з найбільших лікарень Парижа. Вони весь час у стресовому стані, їм бракує рук, урізають бюджетне фінансування. Працівники борються одне з одним за ресурси. Тим часом менеджмент нав’язує їм все більш суворі вимоги ефективності та прибутковості.

Виробництво
AT Doc, Zadig Productions and Louise Productions
Дистриб'юція:
CAT & DOCS, Catherine Leclef & Maelle Guenegues, 18 rue Quincampoix F-75004, Paris, France. Tel.: +33 1 44 61 77 48, [email protected], www.catndocs.com
Режисер/-ка
Жером ле Мер

Жером ле Мер – режисер і письменник, відомий за фільмами «Велика подорож» (2013) та «Де кохання у пальмовому гаю?» (2007). Закінчивши у 1995 році навчання на журналістиці у Брюссельському університеті та на режисурі в Інституті мистецтв для масових комунікацій (Institut des Arts de Diffusion) у Бельгії, Жером зняв кілька короткометражних художніх фільмів. У 2012 році Жером завершив роботу над стрічкою «Чай чи електрика» – повнометражним документальний проектом, який здобув близько тридцяти нагород. У 2013 році Жером зняв повнометражний художній фільм «Велика подорож», який здобув нагороду за найкращий фільм на знаменитому Festival du film Grolandais (Франція) і був обраний для показів на кількох найбільших міжнародних кінофестивалях.

Вибрана фільмографія
«Один день, одне життя» (2003), «Де кохання у пальмовому гаю?» (2007), «Чай чи електрика» (2012), «Велика подорож» (2013)
ОНЛАЙН-КІНОТЕАТР DOCUSPACE
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024