ФІЛЬМ-ВІДКРИТТЯ

Боги Моленбеку

Рік
2019
Країна
Фінляндія, Бельгія, Німеччина
Тривалість
73’
Режисер/-ка
Реетта Гугтанен

Комуна Моленбек у Брюсселі. Для когось примарна столиця джихадистів, а для шестирічних Аатоса та Аміна – рідна домівка. Тут вони прислухаються до павуків, виявляють чорні діри і сваряться через те, хто буде командиром летючого килима, який має понести їх на землі своїх предків. Хлопці живуть в одній будівлі, але походять із різних світів. Разом вони шукають відповіді на важливі питання. Аатос хоче мати власного бога, бо Амін вже має Аллаха. Але питання ускладнюється переконанням його друга Фло про те, що люди, які вірять у Бога, божевільні. Раптом загроза зі світу дорослих перериває гру дітей у мить, коли на станції метро поблизу вибухають закладені терористами бомби. Вулиці заповнені танками, озброєними солдатами та поліцією. Історії перед сном відтепер викликають образи насильства, та навіть дружба хлопців піддається випробуванню, доки очікуваний поворот не змінює їхні життя назавжди.

Творча команда:
Режисерська робота: Реетта Гугтанен
Продюсування: Ганну-Пекка Вітікайнен, Ганне Фліпо (співпродюсер), Алекс Тондовскі (співпродюсер)
Операторська робота: Ганну-Пекка Вітікайнен
Монтаж: Джамін Беназзу
Звук: Сенждан Янсен
Виробництво
Zone2 Pictures Oy, Clin d'oeil Films, Tondowski FIlms
Дистриб'юція:
CAT&Docs
Режисер/-ка
Реетта Гугтанен

Режисерка Реетта Гугтанен живе і працює в Гельсінкі. Вона отримала магістерський ступінь у Фінляндській кіношколі ELO Університету Аалто за спеціальністю «режисура документального кіно». Крім цього, вона здобула ступінь бакалавра соціології та філософії. Нині Реетта поєднує зйомки кіно з навчанням в аспірантурі Університету Аалто.

 

Її фільми «Перерва на каву» про трьох вічних студентів та «Економічні прогнози», абсурдистське дослідження непереборного світу економіки, широко демонструвалися на міжнародних кінофестивалях. Фіно-бельгійсько-німецька копродукція «Боги Моленбека» – її повнометражний документальний дебют.

Вибрана фільмографія

Перерва на каву (2009), Економічні прогнози (2015), Боги Моленбеку (2019)

ОНЛАЙН-КІНОТЕАТР DOCUSPACE
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024