Нагороди Ukrainian Doc Preview

02 квітня 2021

29 березня у межах індустрійної платформи відбулася презентація п’яти українських повнометражних фільмів на стадії виробництва/поствиробництва. Другий рік поспіль подія стала можливою завдяки співпраці Українського інституту та Docudays UA. 

 

Під час Ukrainian Doc Preview автор(к)и проєктів представили свої майбутні фільми відбірникам/-цям світових фестивалів і представникам/-цям міжнародних фондів, сейлз-компаній та броадкастерів. На учасників та учасниць шоукейсу цьогоріч очікувало сім призів. Розповідаємо про кінопроєкти, які здобули нагороди.

 

Current Time TV Post-production Award у $2000 для постпродакшену фільму отримав проєкт «Експедиція 49» (реж. Аліса Коваленко, прод. Стефан Сіоан, Валерій Калмиков, Олексій Кобелєв, Томаш Моравський).

 

«Проєкт "Експедиція 49" здобуває нагороду для постпродакшену від Current Time TV за зображення крихкого світу дітей, чиї мирні життя — під постійною загрозою, що проявляється у щоразу дедалі ближчих артилерійських залпах. Війна наближається, але діти не хочуть відмовлятись від омріяної й сповненої пригод експедиції в Гімалаї», — говорить Кенан Алієв, виконавчий редактор Current Time TV.

 

Окрім цього, творча команда проєкту «Експедиція 49» отримала KINO42 Screening Award, тобто можливість переглянути чорновий монтаж у кінозалі незалежного кінотеатру на Подолі. Відзначила фільм і платформа Pitch the Doc. Pitch the Doc Award полягає у кураторській та консультаційній підтримці від міжнародних експертів.

 

«Нам дуже цікаво, як неминучий сюжетний поворот позначиться на житті героїв і які нові сенси він привнесе до змісту фільму. Ми високо оцінили ідею та сюжет проєкту, вибір місця і персонажів, які відкривають для глядача контексти політичних, економічних, соціальних і вікових змін», – говорить Адам Паплінські, співзасновник платформи Pitch the Doc

 

Нагороду East Silver Caravan Award від Інституту документального кіно на підтримку розповсюдження стрічки на міжнародних кінофестивалях протягом одного року отримала команда фільму «Фрагменти льоду» (реж. Марія Стоянова, прод. Аліна Горлова, Максим Наконечний). 

 

«Ми хочемо відзначити проєкт, який зворушив нас незвичною історією й несподіваним поглядом на визначальні для сучасної Європи історичні події, — зауважує Зденек Блага, директор Інституту документального кіно. — Докорінні зміни розгортаються на очах звичайної родини. Відомий їм світ зникає, відкриваючи нові обрії. Ковток повітря із Заходу, прекрасний новий світ і спогади про нього залишились на відеокасетах в архіві однієї родини».

 

Sunny Side of the Doc Award, тобто  акредитацію на один з найбільших міжнародних кіноринків Європи Sunny Side of the Doc (Франція), презентовану Патріцією Манчіні, отримав проєкт «Свідки Флоріана» (реж. Олексій Радинський, прод. Люба Кнорозок). Команда фільму здобула також DAE Membership Award — нагороду розвитку талантів від Документальної асоціації Європи (DAE), яка надасть можливість стати членом асоціації на рік та отримати консультації від професіоналів/-ок кіноіндустрії. Обрала переможця Бріджид О’ші, засновниця асоціації.

 

Aлексія Муіньос Руїс, заступниця директорки Європейської жіночої аудіовізуальної мережі EWA Network, вручила два річні членства для двох учасниць проєктів — EWA Network Membership Award

 

«EWA Network із гордістю вітає Алісу Коваленко, режисерку фільму "Експедиція 49", та Любу Кнорозок, продюсерку фільму "Свідки Флоріана", та нагороджує їх річним членством у спільноті EWA за сміливість і прагнення розвивати їхні унікальні проєкти, які віднині зможуть скористатись перевагами нетворкінгу і підтримки нашої спільноти», — зазначила Алексія Муіньос Руїс.


Ukrainian Doc Preview — центральна подія індустрійної платформи фестивалю, яку другий рік поспіль організовує Docudays UA спільно із Українським інститутом. Це можливість для українських документалістів презентувати потенційним партнерам свої майбутні фільми, які потребують підтримки з промоцією чи дистрибуцією або шукають додаткового фінансування.

___

Події Індустрійної платформи DOCU/PRO в межах 18 Docudays UA відбуваються спільно з Українським інститутом та за підтримки Посольства Швеції та Українського культурного фонду.

 

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Зустрічайте студентське журі цьогорічного Docudays UA
Новини
28 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Представляємо міжнародне журі Docudays UA-2024!
Новини
22 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
Сексуальне насильство, пов’язане з війною: як допомогти постраждалим
Конспект
21 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
«Український сезон: Сила людей»
Новини
20 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного…
Новини
01 березня 2024
Показ і дискусія: документування сексуального насильства, пов’язаного з війною
Новини
01 березня 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майдан…
Новини
29 лютого 2024
Запрошуємо громадські організації до співтворення дискусійного майданчика на Docudays UA
Новини
29 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євром…
Новини
19 лютого 2024
Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж»
Новини
19 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024
Запрошуємо до студентського журі Docudays UA-2024!
Новини
16 лютого 2024