Новий прекрасний світ

Модний Вавилон

Рік
2021
Країна
Франція
Тривалість
75’’
Режисер/-ка
Джанлука Матаррезе
Хто править світом моди? Хто кермує цією машиною мрій? «Дизайнер(к)и та моделі, медіа та саме вбрання», — скажете ви. Звісно. Але що як ми, бодай раз, відведемо погляд від подіуму й зосередимося на перших рядах модних показів? «Модний Вавилон» — документальний фільм саме про такий кшталт знаменитостей — жителів надзвичайно мінливого модного середовища. Вони — пілоти велетенської машини, яка часом пережовує та випльовує їх. Сьогодні ж їхній космічний корабель використовує залишки пального, і їм доведеться уважно придивитися до себе, аби знайти своє місце у світі.
Творча команда:
Режисерська робота: Джанлука Матаррезе
Продюсування: Домінік Барно
Монтаж: Тесс Ґоме
Виробництво
Bellota Films, France Télévisions
Дистриб'юція:
Limonero Films, [email protected]
Режисер/-ка
Джанлука Матаррезе
Джанлука Матаррезе закінчив Туринський університет та Університет «Париж VIII» за спеціальностями «Історія та критика північноамериканського кіно» і «Сценаристика». У 2008 році він спробував себе на телебаченні як cценарист та режисер ситкому, який він створював до 2012 року. Відтоді він працював сценаристом, журналістом, режисером, арткоординатором, кастинг-директором на понад 20 телепрограмах головних французьких телеканалів. Його художній короткометражний фільм «Мій кіношний поцілунок» здобув «Нагороду Ахілла Валдата» за «Найкращий короткометражний фільм» на Туринському кінофестивалі у 2014 році. У 2019 році його документальний фільм «Усе нас покидає» отримав нагороду за «Найкращий італійський документальний фільм» на Туринському кінофестивалі. Його нещодавній фільм, «Останній розділ», був показаний на Міжнародному тижні критиків у Венеції та нагороджений «Квір-левом», а також увійшов до складу програми кінофестивалю IDFA (2021). Крім того, Джанлука є режисером фільмів про моду та документалістом моди. Його відеопублікації демонструвались на платформах: KALTBLUT, ODDA, NUMERO BERLIN, L’OFFICIEL USA тощо.
 
Вибрана фільмографія
«Модний Вавилон» (2022), «Останній розділ» (2021), «Місце» (2020), «Усе нас покидає» (2019), «Dé-cision» (2015), «Мій кіношний поцілунок» (2014), «Вебколоки» (2009-2012)
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Відходи №6. Як велично
Новий прекрасний світ
Відходи №6. Як велично
Рік
2020
Країна
Фінляндія
Режисер/-ка
Ян Іяс
Тривалість
54’’
Новий прекрасний світ