Чому статеве виховання має бути базовим для підлітків і дорослих

Тривалість
60’

Досвід попередніх поколінь демонструє, що плин часу, зміни в суспільних нормах та доступність інформації досі не становлять (зовсім або не повністю) тих чинників, які б могли швидко й ефективно зруйнувати гендерні стереотипи. Вони сильні й укорінені, а культура зґвалтувань нікуди не зникає та залишається фоновою для все нових і нових поколінь. Великою мірою на це впливає тотальна неграмотність людей в інтимних питаннях, фізіології та тому, як побудована людська психіка. Невміння говорити з дітьми на такі теми призводить до того, що підлітки знають так само мало про власне тіло, як і їхні батьки. Питання сексуальної грамотності тісно пов’язане не лише з ранніми вагітностями, якими лякали дівчат у школах в 90-х, як і не лише зі статевими хворобами, про що розповідали підліткам у нульових, роздаючи презервативи. Знання про власне тіло і чужі тіла також пов’язане з більш ефективною протидією сексуальним домаганням, зґвалтуванням і гендерним стереотипам. Адже чим більше підлітків знатиме, що секс — це те, що відбувається за згодою між двома дорослими людьми, тим менше шансів, що хтось зможе діяти проти їхньої волі


Спікерки: 

Лариса Денисенко, юристка, правозахисниця, журналістка;

Ярослава Кравченко, телеведуча, продюсерка, амбасадорка руху HeForShe в Україні;

Дар'я Чекалова, заступниця директорки ГО «Дівчата», лекторка шкільних курсів зі статевого виховання, експертка в царині гендерно зумовленого насильства.


Модераторка:
Анастасія Багаліка, координаторка з гендерних питань кампанії проти сексизму в медіа та політиці «Повага» та платформи «Жінки — це 50 % успіху України».

Зала «СОЛОДКЕ ЖИТТЯ»
Вівторок
06 червня 2023
11:00
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024