Богдан Жук

Богдан Жук — відбірник Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість», найбільшої кіноподії України (51-й випуск фестивалю відбувся в грудні 2022 року). Здобувши освіту мовознавця та попрацювавши перекладачем, журналістом і ведучим на радіо, Богдан приєднався до команди «Молодості» у 2014 році як пресаташе (до 2015 року) і відбірник. Він формує конкурсні та позаконкурсні програми «Молодості» та курує програму ЛГБТК+ SUNNY BUNNY — найстаріший захід України на квір-тематику (існує з 2001 року). У 2023 році SUNNY BUNNY стає першим в Україні квірним кінофестивалем. Фестиваль, співзасновником і директором якого є Жук, пройде у червні цього року.


Жук також координує міжнародні заходи «Молодості», присвячені українському кіно, програми на фестивалях Encounters (Бристоль, Велика Британія), BEAST (Португалія), Jugendfilmtage (Цюрих, Швейцарія), Soura (Берлін); фестивалі QueerScope (Німеччина і Швейцарія) та Image+nation (Монреаль, Канада), а також дні українського кіно за кордоном (Мюнхен, Лондон, Париж, Порту, Прага тощо). Крім того, він працює в команді відбірників Міжнародного кінофестивалю BEAST (Порту), а також комунікаційником Британської ради в Україні й перекладачем фільмів для національних релізів і фестивальних показів.

Член журі на Teddy Awards (Берлінале), BEAST IFF (Порту), Image+nation (Монреаль), TLVFest (Тель-Авів), Crime & Punishment IFF (Стамбул), Mezipatra QFF (Прага).